PC-PRODUKTER: Navin Shenoy, direktøren i Intels klientmaskingruppe, viser fram syvende generasjon Intel Core-prosessor. (FOTO: Intel)

Bedring i pc-markedet

Intel hever salgsprognosene sine for pc-produkter.

Publisert Sist oppdatert

PC-markedet har fått et etterlengtet tegn på bedring, melder våre kolleger i Infoworld.com. Dette kommer etter at Intel nylig har hevet guidingen for salgsvolumer, først og fremst innenfor pc-relaterte produkter.

Selskapet melder nå at de forventer å omsette for 15,6 milliarder dollar, pluss/minus 300 millioner, i tredje kvartal. Dette er klart opp fra den forrige guidingen, som var på 14,9 milliarder dollar, pluss/minus 500 millioner.

Julehandelen?

Denne økningen tilskriver Intel til «først og fremst en lageroppbygging i forsyningskjedene for pc-leverandørene». Selskapet skriver også at det «ser enkelte tegn på forbedret etterspørsel etter pc-er» i pressemeldingen.

Det er ikke umulig at pc-leverandørene bygger opp lagrene for den kommende julehandelen, en tid av året der de tradisjonelt har et godt salg, særlig i USA.

Det er avanserte spill-pc-er, hybride 2-i-1-maskiner og Chromebooks som driver etterspørselen etter pc-er. Microsofts kampanje med gratis oppgradering til Windows 10 er også over nå, noe som betyr at brukere som ønsker seg Windows 10 vil ha lettere for å kjøpe en ny pc for å få det.

Nye prosessorer

Samtidig er nye bærbare pc-er basert på selskapet nye prosessorlinje Kaby Lake nå tilgjengelig. Alle de store leverandørene har kunngjort nye hybridmaskiner og bærbare maskiner basert på de nye brikkesettene.

Nye brikker med Kaby Lake-teknologi for spill-pc-er skal annonseres på nyåret.

Intel har også startet opp leveranser av Pentium- og Celeron-brikker, begge rettet mot billige bærbare maskiner. Disse er basert på samme arkitektur, og har kodenavnet Apollo Lake. Mange Chromebooks er basert på Apollo Lake.

Intel skal annonsere de nyeste kvartalsresultatene 18. oktober.