Abax og Tryg inngår samarbeid om nye løsninger innen forsikringer. Til venstre: Morten Strand, Administrerende direktør i Abax. Til høyre: Ingeborg Morken, direktør for næringsliv i Tryg.

Lanserer datadrevne forsikringsløsninger

Skadeforsikringsselskapet Tryg og det norske telematikk-firmaet Abax går sammen om nye løsninger innen forsikring.

Forsikringsmarkedet har i stor grad vært uendret de siste tiårene. Prismodeller og tilpasninger har vært gjort på generelt grunnlag for å kunne standardisere produktene. Men med tilgang til nye mobilitetsløsninger og dataanalyse står forsikringsbransjen overfor store forandringer, skriver de to i en pressemelding.

For å være helt i front av denne utviklingen har Tryg, Skandinavias største forsikringsselskap og Abax, Nordens største telematikkselskap, inngått et strategisk partnerskap. Sammen skal de utvikle helt nye, datadrevne forsikringsløsninger for bedriftsmarkedet. Dette vil gi kunden en tryggere, enklere og mer bærekraftig hverdag i fremtiden. Abax og Tryg vil gjennom sitt samarbeid ta i bruk eksisterende teknologi på nye måter og kombinere selskapenes kompetanse, for å skape nye produkter som vil redefinere hvordan vi ser på forsikring.

– Vårt partnerskap med Tryg er en viktig milepæl i vårt strategiske arbeid med utvikling av nye data-drevne tjenester og produkter. Våre kunder vil oppleve at de får tilgang til helt nye tjenester som er tilpasset deres behov og forbruk. Det er også en spennende utvikling for forsikringsmarkedet i Norge, som vi er glade og stolte over å være en del av, forteller Morten Strand, administrerende direktør i Abax.

– Med tilgang til mobilitetsdata fra Abax -plattformen har vi et underlag som gir oss mulighet til å utvikle helt nye løsninger og forsikringsprodukter. Vi ser også muligheter for å redusere skaderisikoen, og i tillegg gjøre sjåførene mer bevisst på hvordan de kan redusere sitt klimautslipp. Det vil ha stor betydning for hverdagen til våre kunder, og blir en gamechanger for hvordan man tenker forsikring, sier Ingeborg Morken, direktør for Næringsliv i Tryg.