NYHETER:

APX Next radio. (Foto: Motorola)

Motorola etablerer globalt utviklingssenter i Irland

Har investert over 12 milliarder dollar i forskning, utvikling og oppkjøp de siste ti årene.

Publisert Sist oppdatert

Motorola Solutions kunngjør etableringen av et nytt forsknings- og utviklingssenter i Cork, Irland. Det nye senteret vil skape 200 arbeidsplasser med fokus på utvikling av programvare for landmobilradioer (LMR), og på sikt annen teknologi, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapets teknologiske økosystem er sentrert rundt sikkerhet, med landmobilradioer (LMR, som er mer langtrekkende enn 4G og 5G, og benyttes av nødtjenester som politi, brannvesen og ambulanser) som kjerne. Med mer enn 13.000 distribuerte LMR-nettverk globalt, sikrer Motorola Solutions pålitelig kommunikasjon for myndigheter og bedrifter under ekstreme forhold. Ved å modernisere med bredbånd og avanserte dataapplikasjoner, fortsetter LMR å lede an innen sikker og pålitelig kommunikasjon for både næringsliv og offentlige nød- og beredskapsetater.

20.000 ansatte

Greg Brown, administrerende direktør og styreleder i Motorola Solutions, uttaler at selskapets LMR-teknologi i flere tiår har beskyttet de som beskytter oss.

– Det nye senteret i Cork vil styrke vår visjon for LMR og dra nytte av våre 20.000 ansatte som innoverer for kunder over hele verden.

Investeringen i forsknings- og utviklingssenteret er støttet av IDA Ireland (Industrial Development Agency, statlig investeringsorgan – red.anm). Claire D. Cronin, USAs ambassadør i Irland, sier Motorola Solutions er et kjent amerikansk selskap med lang historie innen offentlig sikkerhet.

– Åpningen av dette senteret er et betydelig skritt for selskapets engasjement i Irland, og forsterker teknologisk innovasjon som bidrar til å holde mennesker trygge. Det understreker også det høye kompetansenivået i Irland og styrker handels- og investeringsforholdet mellom landene.

I sentrum av Cork

Senteret, lokalisert i Corks bysentrum, vil utfylle Motorola Solutions eksisterende virksomhet i Irland med fokus på sikre kommunikasjonsnettverk for nødetater. Peter Burke, minister for næringsliv, handel og sysselsetting i Irland, uttaler at selskapets valg av Cork er fantastiske nyheter.

– 200 nye arbeidsplasser for høyt kvalifiserte mennesker er et stort løft for regionen. Senteret vil styrke Corks teknologimiljø og vil være spennende jobbmuligheter for teknologitalenter. Jeg takker Motorola Solutions for deres investering i Irland og ønsker dem lykke til med det nye senteret.

 Motorola Solutions har en people first" filosofi, som betyr at selskapets mer enn 20.000 ansatte oppfordres til å dele sine unike perspektiver og bidra med nye ideer. Teamet i Cork vil samarbeide tett med sine globale kolleger for å utvikle teknologi innen kommunikasjon, videosikkerhet, adgangskontroll, kunstig intelligens og kommandosentre.