STOR KONTRAKT: Forsvaret har inngått en IKT-avtale med Tietoevry verdt 60 millioner kroner. (Foto: Sindre Sørhus/Forsvaret)

Forsvaret og Forsvarsmateriell velger Tietoevry

Har signert en avtale med Tietoevry om anskaffelse av nytt saks- og arkivsystem.

Forsvarsmateriell og Forsvaret har signert en avtale med Tietoevry om anskaffelse av nytt saks- og arkivsystem. Kontrakten har en verdi på 60 millioner kroner, opplyser Tietoevry i en pressemelding.

– Kontrakten vil gi oss en betydelig forbedring og forenkling av en rekke prosesser for informasjonshåndtering og saks- og arkivbehandling, sier direktør for IKT-kapasiteter i Forsvarsmateriell (FMA), Eiliv Ofigsbø, i pressemeldingen.

Enklere informasjonshåndtering

Tietosevrys arkivsystem , Public 360°, omfatter digitalisering, automatisering, robotisering og kunstig intelligens, som vil gi enklere informasjonshåndtering for både administrasjon og operativ virksomhet. Systemet erstatter ESaf Doculive, som Forsvaret har brukt de siste 20 årene. Den nye løsningen er planlagt å være på plass i løpet av første kvartal 2024.

– Systemet skal føre til økt bruk, på grunn av mye enklere prosesser for informasjonsinnsamling, behandling og arkivering. Denne løsningen blir et mye bedre hverdagsverktøy for alle som genererer informasjon til videre behandling eller til arkivering, sier prosjektleder i FMA, Steinar Eliassen.

Leder for Tietoevry i Norge, Christian Pedersen, er stolt over tilliten gitt fra Forsvaret og FMA.

– Løsningen lar mer enn 20.000 brukere i Forsvaret utføre effektiv og transparent saksbehandling, og gjør gjeldende og historiske vedtak etterprøvbare og sporbare. Forsvaret er en oppdragsgiver med meget høye krav til ytelse, stabilitet, robusthet og sikkerhet på ethvert system og organisasjon, og vi er stolte av tilliten de viser oss.