MEGAPIKSEL-KRIGEN: Canon vinner megapikselkampen med nye CMOS-bildebrikker på over 50 megapiksler. (Foto: Canon)

Canon sprenger megapiksel-grensen

Sju nye kameraer, blant dem to proffmodeller med oppløsning på over 50 megapiksler.

Under lanseringen av i alt sju nye kameraer i Canons første storslipp i 2015 troner to modeller på toppen, med oppløsning på hele 50,6 megapiksler netto.

Canon EOS 5DS og 5DS R ligger i 35.000-kronersklassen og er myntet på profesjonelle fotografer og kravstore fotoentusiaster.

Til studiobruk og landskapsbilder

Tross prisen er imidlertid ikke dette kameraer for typisk pressefoto-bruk, for de kan bare ta snaut fem bilder i sekundet. Presse- og sportsfotografer vil gjerne ha dobbelt så raske kameraer.

Derimot vil nykommerne sikkert havne i mange fotostudioer hos portrett- og motefotografer, samt hos dem som driver med landskaps- og arkitekturfotografering.

Kameraene har fullformat CMOS-bildebrikke, og modellen med R i navnet har et såkalt kansellerende lavpassfilter som gir enda større skarphet i bildene.

Speilrefleks og speilløst

I tillegg lanserer Canon to nye speilrefleksmodeller myntet på fotoamatører og den lavere delen av fotoentusiast-markedet, Canon EOS 750D og 760D, med 24,2 megapikslers bildebrikke.

Prisen på EOS 750D-kamerahuset ligger på rundt 6700 kroner, mens 760D vil koste rundt 7300 kroner når de kommer på markedet i mai.

Canon kommer også – ikke overraskende – med en ny modell i sin speilløse systemkamera-familie EOS M, denne gang med Canon EOS M3, myntet på kameraentusiaster som vil ha et mer kompakt kamera med utskiftbar optikk.

M3 har en ny 24,2 megapikslers CMOS-brikke med hybrid autofokus.

Veiledende pris vil være på rundt 7000 kroner med 18-55 mm-objektiv.

Dessuten lanserer Canon to nye kompaktkameraer, en Ixus 275 HS til rundt 2200 kroner og en PowerShot SX410 IS med 40x zoom til rundt 2600 kroner.

Et par nye Pixma-skrivere ser også dagens lys nå.

Canon Norge presenterer de nye produktene på en pressekonferanse i Oslo fredag formiddag. Vi kommer tilbake med flere detaljer om de nye produktene senere.