GALLERI: Bruk pilene for å navigere mellom bildene.
GALLERI: Bruk pilene for å navigere mellom bildene.

Polaroid-printer for iPhone

 Slik får du instant-bilder av dine Instagram-bilder.

Publisert Sist oppdatert

Før man kunne få digitale bilder rett opp på skjermen på en mobiltelefon, var det Polaroid-kameraet man tydde til nå det gjaldt å få resultatet med en gang i hendene.

Kameraet var fotoapparat og printer i ett, med fremkalling integrert i de karakteristiske, hvitt-omrammede bildene som hadde fremkallingsvæske integrert.

Straks man hadde knipset motivet, ble fotoet matet ut, gjerne etterfulgt av noen minutters frenetisk vifting for å fremskynde fremkallingsprosessen. Det tok gjerne litt tid før fargene var på plass også - og de hadde dessuten en tendens til å forsvinne etterhvert.

Polaroid-kameraet var fantastisk enkelt i bruk, og de første modellene hadde faktisk kubiske engangsblitser i grupper man koblet til toppen for lavlysmotiver. Mye nostalgi for noen, der.

Polaroid for mobilen

Men enkelt i bruk er også Polaroid Zip Instant Mobile Printer, en trådløs fotoskriver for den digitale tidsalderen. Printeren fungerer over NFC eller Bluetooth og er tilpasset iPhone, iPad og andre smarttelefoner. Bildene kommer på under ett minutt, og skriveren er ikke større enn selve telefonen. 

Og på samme måte som de fordums analoge bildene er den digitale varianten utstyrt med selvfremkallende fargestoff - ingen tonerkassetter eller blekkpatroner å bytte ut. 

Fotografiene er utfallende, det vil si uten ramme, og måler cirka 5 x 7,5cm. På toppen av det hele kommer de med klebefolie på baksiden, så du enkelt kan montere opp bilder på glatte flater. Skriveren lades via USB-ledning, 

Prisen er fra 130 dollar med 10 bilder inkludert. Nye fotopakker à 50 bilder kan bestilles for 25 dollar. Frakt og norske avgifter tilkommer - sendes verden over.

Du kan lese mer om Polaroid Zip Instant Mobile Printer - samt bestille - her.