Sommerfavoritter til iPod-en

Logitech og JBL har laget hver sin gode bærbare iPod-høyttaler, men hvem vinner duellen?

Publisert Sist oppdatert

Juli er snart slutt, men sommeren er ikke helt over ennå. Forhåpentligvis.

Og om sommeren er det utendørslivet som gjelder. Late dager i parken, sene kvelder på terrassen, hytteturer. Musikk hører også til, og de fleste har i dag en mp3-spiller, kanskje en iPod eller iPhone.

Vi har funnet frem to gode bærbare løsninger for deg som vil spille iPod-musikken din hvor enn du er. Begge har AUX-inngang, og kan også benyttes med andre mp3-spillere.

Logitech Pure-Fi Anywhere 2 – hendig på tur

Pure-Fi Anywhere 2 er andre utgave av en svært populær bærbar iPod-høyttalermodell fra Logitech. Det er lett å forstå hvorfor.

For det første kommer høyttalersettet med en svært kjekk bæreveske i mykt stoff. Her er det plass til ekstrautstyr som fjernkontroll, batterier, strømadapter – og kanskje til med en liten iPod nano? Selve anlegget er ikke lite, men det er lett å bære med seg. En perfekt følgesvenn på hyttetur, i parken og stranda.

Pure-Fi Anywhere 2 ser bra ut og tar seg godt ut på både skrivebord og på pleddet i parken. Den virker solid, men den svarte plasten synes å tiltrekke seg en del støv, uten at dette er altfor plagsomt. Den har to foldbare ben med puter som gjør at den står stabilt.

På toppen av høyttalersettet finnes en håndfull knapper på høyre side; en av/på-knapp, knapper for tilfeldig avspilling og repetisjon, samt volumknapper. Det er også en batteri-indikator. Det er enkelt å styre musikken både fra fjernkontrollen og selve høyttaleren.

Logitech-settet kan brukes med både strømadapter og oppladbare batterier. Ifølge Logitech holder batteriene i ti timer. Du kan også koble til en strømadapter - da lades samtidig iPod/iPhone. Kjekt. Fjernkontroll følger med; denne er liten og enkel å bruke. Du kan styre musikken og navigere rundt på iPod-spilleren. Fjernkontrollen reagerer bra på kort avstand, men begynner å slite hvis du beveger deg fem-seks meter vekk fra anlegget. Det følger også med hele 12 dock-adaptere for ulike iPod- og iPhone-modeller. Og så kan du koble hodetelefoner til en minijack-utgang om du vil.

Lydkvaliteten er brukbar, om enn ikke eksepsjonell. Lyden er klar, også på høyt volum, men vi savner litt «trøkk» i bassen. At bassen er såpass anonym gjør at lydbildet kan oppleves som flatt og upersonlig. Høyttalersettet har en Stereo XL-funksjon som ifølge Logitech skal gi et mye bredere lydfelt. Vi vet ikke nøyaktig hva dette er ment å bety, men opplevde stort sett bare et «boost» i mellomtonen og konkluderer med at det låter best uten. Anywhere 2 skal være magnetisk skjermet, dermed får du ikke spørsmål om du vil sette iPhone i flymodus når du kobler den til.

Den første Pure-Fi Anywhere-modellen fikk en del kritikk for dårlig lydkvalitet. Nummer to er langt bedre og er både praktisk og brukervennlig. Den har et stort utvalg dock-adaptere og bærevesken gjør den lett å ha med seg overalt. Et stort pluss er at den kommer med oppladbare batterier innebygd. Lyden er ikke dårlig, men er allikevel det som koster øynene på terningen.

Logitech Pure-Fi Anywhere 2 Internett: www.logitech.no Pris: Cirka 1499 kroner inkl. mva. Karakter: 4 av 6 Pluss: Brukervennlig, oppladbare batterier, kjekk bæreveske Minus: Litt tam lyd