- Skal bli entusiastenes førstevalg

Canon betegner 70D som teknologinyhet, ikke bare kameranyhet.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er like mye en teknologilansering som en produktlansering, sa ledelsen hos Canon Norge da Canons nye speilreflekskamera, EOS 70D, ble lansert.

– Med dette kameraet tar vi ikke bare et nytt trappesteg oppover i den teknologiske utviklingen, men heisen direkte til neste etasje, sa produktspesialst Trond Sliper hos Canon.

Doble fotodioder

Det er det nye autofokussystemet med doble fotodioder for hver piksel som er «den store, store nyheten», som Sliper uttalte det.

Som du kan lese i artikkelen vi publiserte forut for pressekonferansen, er den nye Canon-teknologien trolig et godt botemiddel mot et av hovedproblemene med å bruke klassiske speilreflekskameraer som videokamera: den upålitelige kontrastbaserte autofokuseringen.

Utviklingsarbeidet med den nye løsningen omfatter blant annet et halvt års gjennomgang av Canons objektivportefølje for å sjekke at objektivene er kompatible autofokusløsningen. Ved lanseringen er 103 objektiver testet og klarert med støtte for Dual Pixel CMOS Auto Focus.

Side om side

70D erstatter Canon EOS 60D, mens 7D derimot vil fortsette å eksistere side om side med 70D.

På spørsmål fra PC World om hvem som nå vil kjøpe 7D etter at 70D er lansert, svarte Canon at 7D fortsatt vil være det råeste stillbildekameraet av de to, med litt raskere autofokus i tillegg til at kamerahuset er noe mer solid bygd, med flere komponenter i metall og litt bedre beskyttelse mot vær og vind. Prisen på de to kameraene vil være omtrent den samme.

Noe av formålet med 70D er å utligne litt av forskjellen mellom vanlig fotografering, videoopptak og LiveView-fotografering, het det.

Tekniske data

Øvrige stikkord for 70D er 20,2 megapikslers CMOS-brikke i APS-C-format, lysfølsomhet fra ISO 100 til 12 800, utvidbart til ISO 25 600 i ukalibrert modus, 14-bits signalkonvertering, serieopptak med opptil sju bilder i sekundet, autofokussystem med 19 kryssensorer, søker med 98 prosent dekning og 0,95x forstørrelse, ny stillemodus og integrert trådløs tilkobling som i Canon EOS 6D.