KINESISK? Mye tyder på at Fujitsu kaster inn håndkledet for pc-delen sin. Kjøper av pc-virksomheten kan nok en gang være Lenovo. (Foto: Fujitsu)
KINESISK? Mye tyder på at Fujitsu kaster inn håndkledet for pc-delen sin. Kjøper av pc-virksomheten kan nok en gang være Lenovo. (Foto: Fujitsu)

Lenovo kjøper opp Fujitsu-pc?

Mens pc-industrien krymper kjøper Lenovo opp sine konkurrenter. Står Fujitsu nå for tur?

Publisert Sist oppdatert

Den kinesiske giganten kan være i ferd med å kjøpe opp pc-delen av Fujitsu. Dette kommer ikke lenge etter at Lenovo overtok en annen japansk leverandørs pc-virksomhet, nemlig Nec. Dette skjedde nå i sommer.

Nå vurderer Fujitsu å kvitte seg med pc-delen av selskapet, og igjen er det Lenovo som pekes ut som kjøper, skriver våre kolleger i Computerworld.com.

Samtaler

Som en del av en strategi om å fokusere på kjerneområdene, samlet Fujitsu sist februar all sin pc-virksomhet i en egen selvstendig forretningsenhet. Dette er vanligvis en del av forberedelsene til å selge ut.

Nylig rapporterte japanske medier at Fujitsu var i samtaler med Lenovo om å selge ut pc-delen av selskapet.

— Disse meldingene er ikke basert på noen offisielle kunngjøringer fra Fujitsu, het det i en uttalelse fra Fujitsu denne uken. — Selskapet vurderer for tiden en rekke forskjellige muligheter, inklusive det som nå har blitt rapportert, men ingen beslutning er foreløpig tatt, het det videre.

Ifølge Wall Street Journal kan et selskap bygges opp på tilsvarende måte som da Lenovo kjøpte opp Necs pc-virksomhet. Da plasserte Nec produksjonen i et selskap som de eide sammen med Lenovo – som på et senere tidspunkt kjøpte opp mesteparten av Necs aksjer i selskapet.