RINGEN ER SLUTTET: Futurehome ble kjøpt av Get i 2018. Nå kjøper gründerne selskapet tilbake fra Telia. (Foto: Futurehome)
RINGEN ER SLUTTET: Futurehome ble kjøpt av Get i 2018. Nå kjøper gründerne selskapet tilbake fra Telia. (Foto: Futurehome)

Telia selger Futurehome tilbake til de ansatte

Inngår i stedet en langvarig partneravtale.

Publisert

Telia Norge og Futurehome har inngått en avtale som innebærer at Telia Norge selger alle sine aksjer i Futurehome tilbake til gründerne og de ansatte i selskapet.

Telia opplyser i en pressemelding at begge parter er fornøyde med avtalen, og Futurehome er klar for videre vekst i smarthus- og energioptimaliseringsmarkedet.

– Som majoritetseier har vi hatt et godt samarbeid og en god dialog med Futurehome og alle deres ansatte i flere år, og vi er sammen blitt enige om at dette vil være den beste løsningen for selskapet fremover, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge.

– Nå får selskapet en «ny» gründerreise, og vi ser frem til et fortsatt godt partnersamarbeid og ønsker dem lykke til på den videre ferden.

– Lært en hel masse

I 2018 inngikk Get en avtale med Futurehome om kjøp av 51 prosent av aksjene i selskapet. De opprinnelige gründerne og ansatte ble sittende med de resterende aksjene.

Nå får vi muligheten til en ny gründereise med enda bedre forutsetninger enn da vi først startet selskapet i 2013, og det er vi utrolig glade for.

Etter at Get ble kjøpt av Telia er Futurehome blitt videreutviklet både på produkt- og markedssiden, og Telia Norge og Futurehome har samtidig inngått en langsiktig partnerskapsavtale. Nå gjør gründerne og de ansatte seg klare for neste reise.

– Vi har hatt det veldig bra i Telia-familien og lært en hel masse som vi tar med oss videre, og vi er veldig glade for det samarbeidet og partnerskapet vi har hatt og vil ha også fremover. Nå får vi muligheten til en ny gründereise med enda bedre forutsetninger enn da vi først startet selskapet i 2013, og det er vi utrolig glade for. Vi jobber kontinuerlig med å videreutvikle Futurehome og utforske nye markedsmuligheter, og sammen er vi derfor blitt enige om at den beste måten å gjøre det på er uten formelle eierskapsbindinger, sier Erik Stokkeland, medgründer og administrerende direktør i Futurehome.