2017-MODELLENE: Samsung er klar med årets modeller av Galaxy A3 og A5. (Foto: Samsung)

Samsung fornyer mellomklassen

Samsung varsler nå at den nye 2017-årgangen av A3- og A5-modellene i Galaxy A-serien blir tilgjengelige i februar.

Samsung Galaxy A3 og A5 hører hjemme i mellomsjiktet i Samsungs ganske store utvalg av smartmobiler.

Det britiske teknologinettstedet Trusted Reviews skrev i forbindelse med en testomtale av fjorårets Samsung A5-modell at selv om Samsung har gjort det veldig bra i toppsjiktet av mobilmarkedet med sine Galaxy S7 og S7 Edge-modeller, har selskapet alltid slitt i mellomsjiktet.

Grunnen er at selskapet har lagt for stor vekt på å spare kostnader og derfor har levert produkter med litt for dårlig ytelse og funksjonalitet i forhold til prisen, hevdet nettstedet. Andre teknologinettsteder har imidlertid gitt de tidligere A3/A5-mobilenel fra Samsung bedre skussmål.

Forbedringer i 2017

Det gjenstår å se om Samsung har vært flink til å tilpasse 2017-modellene til mobilkjøpernes forventninger, men spesifikasjonene indikerer i hvert fall forbedringer på flere viktige områder.

Vi snakker blant annet om mer prosessorkraft, mer internminne, bedre skjermer og ikke minst kameraer med høyere oppløsning. I tillegg kommer IP68-sertifisering, som borger for bedre beskyttelse mot støv og fuktighet. Det er første gang Samsungs A-seriemobiler har fått denne beskyttelsen.

De nye modellene kommer i salg 3. februar og fås i tre valgfrie farger som Samsung har valgt å kalle Black Sky, Gold Sand og Peach Cloud. Forhåndsbestillinger tas imot fra rundt midten av januar.

Veiledende pris på den nye Samsung Galaxy A5 er 4.990 kroner, mens lillebror A3 vil koste 3.490 kroner.

Hovedforskjellen mellom de to modellene er at A5 har en 5,2-tommers Full HD-skjerm med oppløsning på 1920 x 1080 piksler, mens A3 byr på 4,7 tommer med HD-oppløsning på 1280 x 720 piksler. Begge modellene har AMOLED-basert skjerm med Always-On-funksjonalitet, der tid, kalender, ubesvarte anrop og SMS er synlig i hvilemodus.

Ifølge Samsungs pressemelding er kameraene på begge modellene forbedret. A5-modellen har nå hovedkamera med oppløsning på 16 megapiksler og selfiekamera med samme oppløsning, begge med fast blenderåpning på f/1,9. A3-modellen har hovedkamera på 13 megapiksler, mens selfiekameraet har oppløsning på åtte megapiksler. Også her er lysstyrken i begge tilfeller f/1,9.

A5-modellen har batteri med kapasitet på 3.000 milliamperetimer med hurtiglading, mens A3 kan skilte med 2.350 mAh.

Begge mobilene leveres med Android 6.0.16 Marshmellow og støtter Samsungs Knox-sikkerhetsløsning. Samsung går nå for USB Type-C-kontakt på disse mobilene.