TÅLER EN STØYT: Samsung har forbedret beskyttelsen mot fuktighet og støv på sin nye Galaxy Tab Active2. (Foto: Samsung)

Samsung-brett for bedrifter

Samsung lanserer nå sitt nye nettbrett Galaxy Tab Active2 på det norske markedet. Bedriftsmarkedet står i fokus.

Nettbrettet hører hjemme i klassen av hardføre it-produkter som skal tåle både vær og vind og hardhendt bruk. Det er myntet på ulike bransjer som transportnæringen, produksjonsvirksomhet, logistikk, helsevesenet, offentlige etater som utfører inspeksjons- og kontrollvirksomhet, detaljhandel og mye annet.

Bedre beskyttelse

Sammenlignet med forgjengeren har det nye nettbrettet fått enda bedre beskyttelse mot støv og fuktighet, opp fra IP67- til IP68-klassifisering. I tillegg har nettbrettet god beskyttelse mot støt, fall og andre ytre påkjenninger.

Ifølge Samsung skal nettbrettet tåle å ligge i vann på 1,5 meters dyp i inntil 30 minutter, og det skal tåle fall på opptil 1,2 meter.

Galaxy Tab Active2 er utviklet med tanke på bedrifter som opererer i røffe omgivelser og værforhold. Nettbrettet har en «Glove Mode»-funksjon som skal gjøre det mulig å bruke nettbrettet selv med hansker på.

Penn som ikke må lades

Nettbrettet leveres med en penn kalt S-Pen som skal gjøre det enkelt å navigere i menyer og apper samt å signere direkte på skjermen. Pennen trenger ikke å lades, og det kan enkelt festes på nettbrettet.

Tab Active2 har Samsungs sikkerhetsløsning Knox, og Samsung har et utviklerkit som gjør det enkelt for bedrifter å lage egne apper og programvare.

Lett nettbrett

Samsung Galaxy Tab Active2 har en åtte tommers LCD-skjerm med oppløsning på 1.280 x 800 piksler og er et forholdsvis lett nettbrett, med oppgitt vekt på 419 gram – riktignok noen gram opp fra forgjengeren.

Det har to kameraer, et bakre hovedkamera på åtte megapiksler og autofokus og et frontkamera på fem megapiksler.

Nettbrettet drives av en 1,6 GHz Octa-core-prosessor og er utstyrt med 3 GB internminne, 16 GB lagringsplass og kortplass for MicroSD-kort på opptil 256 GB.

Veiledende pris på Samsung Galaxy Tab Active2 er 5.390 kroner.