INVITERER ELDRE: Alle som selv føler seg senior kan delta i Oslos nye gamingmesterskap for seniorer. (Foto: Sturlason)

Gamingmesterskap for seniorer i rådhuset

Helsebyråd Robert Steen inviterer til lavterskel mesterskap i gaming for alle som føler seg som senior. Det skjer torsdag 29. september.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er god eldreomsorg. Når vi tilrettelegger for møter på tvers av alder, helse og utseende, legger vi til rette for ekte møter mellom mennesker, sier Robert Steen, byråd for helse, eldre og innbyggertjenester i en pressemelding.

Mesterskapet skal bidra til å redusere teknologisk utenforskap blant eldre, og kanskje lokke seniorer ut av komfortsonen for å få folk til å prøve noe nytt. I ukedagene før gamingmesterskapet arrangeres det treninger tre steder i hovedstaden. Hit kan alle som ønsker det komme og øve.

Nysgjerrige på gaming

– Treningene er ment for alle seniorer som er nysgjerrige på gaming, men som kanskje ikke føler seg helt klare til å være med i et mesterskap riktig enda. Jeg håper at mange kommer, og du trenger ikke ha erfaring fra før. Det er fullt mulig å bare komme for å ta en titt på hva som skjer. Det viktigste er å møtes og ha det moro sammen, fortsetter byråden.

Under mesterskapet inviteres det til en showkamp mellom norske 777 – Triple Seven og svenske Silver Snipers, verdens første profesjonelle Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) team for seniorer. Deres misjon er å vise at alder bare er et nummer. Laget består av Windy, Crazyb00mer, ForceMature, VonneTrap og TriggerFinger.

– Jeg håper at mange vil stikke innom og se hva som skjer under en showkamp denne dagen. Å arrangere noe som dette er nytt for Oslo kommune, og derfor er det ekstra hyggelig om mange kommer for å dele opplevelsen, sier Steen.

Arrangementet er en del av Oslo kommunes senioruke, Senior i sentrum. Mesterskapet skjer i Rådhushallen torsdag 29. september fra kl. 12-15. Det kreves ingen påmelding, og det er bare å møte opp.