NYLANSERING: Nyheten Slack GPT gjør det mulig å integrere ansvarlig AI direkte inn i kommunikasjonsplattformen og dermed kunne kombinere bedriftens egne data sammen med generativ AI direkte i Slack. (Foto: Slack)

Nå får også Slack GPT

Under sin World Tour i New York kunne Salesforce lansere nyheten Slack GPT.

Publisert Sist oppdatert

Slack kommer nå med sin egen GPT. Det kunne skygiganten Salesforce annonsere under sin World Tour New York som gikk av stabelen torsdag denne uken. Nyheten har fått navnet Slack GPT.

Med Slack GPT vil brukerne få generativ skrivehjelp og analyseverktøy. Det er også mulig å integrere ansvarlig AI direkte inn i Slack og kombinere bedriftens egne data sammen med generativ AI direkte i kommunikasjonsplattformen.

Dette vil ifølge Salesforce gi flere fordeler, som blant annet å lage ferdige sammendrag av samtaler fra Slacks chat-, lyd- og videosamtaletjenester. Brukerne vil også få oppdateringer om uleste Slack-meldinger, eller kunne be Slack GPT om å delta på et møte og umiddelbart gi et sammendrag og konkrete forslag til hva som må gjøres etter møtet.

Teknologien kommer til sin rett når AI kan analysere data fra selskapets mest pålitelige ressurs – selskapets interne kunnskap.

Lidiane Jones, Slack

– Generativ AI har et stort potensial til å forenkle arbeidsprosesser og bidra til bedre produktivitet og forretningsverdi. Teknologien kommer til sin rett når AI kan analysere data fra selskapets mest pålitelige ressurs – selskapets interne kunnskap. Slack GPT er fremtidens samtalebaserte AI-plattform, og hjelper kundene med å enkelt utnytte pålitelige kundedata og verdifull medarbeiderkunnskap slik at de kan jobbe smartere og ta beslutninger raskere, sier Lidiane Jones, administrerende direktør i Slack, i en pressemelding fra selskapet.

– Ikke bare et samtaleverktøy

Salesforce globalt er en av verdens største leverandører av programvare for Customer Relationship Management (CRM). I Norge er det derimot Slack som står for størsteparten av omsetningen.

Norgessjefen, Per Haakon Lomsdalen, uttaler at han er stolt av å jobbe i et selskap som investerer i innovasjon og løsninger som holder kundene oppdaterte med den nyeste teknologien:

– Slack er ikke bare et samtaleverktøy, det er også en plattform som øker produktiviteten til bedrifter og organisasjoner. Jeg er veldig glad for at Slack er blitt en viktig og naturlig del av Salesforce etter oppkjøpet i 2021, sier han, og fortsetter:

– Slack et verktøy som svært mange norske arbeidstakere bruker hver eneste dag, så jeg gleder meg til å se at Slack GPT snart rulles ut til alle disse.