FANTASTISK DAG: Nydelige forhold rundt banen på Drøbak Golfklubb under NM i it-golf på tirsdag. (Foto: Mari Strømsæther)

Com4 ble norgesmester i it-golf

Sølv til Mnemonic og bronse til Orange Business Services.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 5. september ble norgesmesterskapet i it-golf spilt på Drøbak Golfklubb i et svært innbydende vær. I år hadde mer enn 50 lag meldt seg på, en betydelig økning fra fjorårets turnering som bestod av 31 lag.

Det forteller en tydelig historie om at Computerworlds uhøytidelige kåringen av Norges beste lag i it-golf er i ferd med å bli en populær tradisjon i bransjen allerede etter tre turneringer.

POKALEN: Com4, med Stian Eldre og Raymond Berntsen, stakk av med vandrepokalen. (Foto: Mari Strømsæther)

I tillegg til å få navnet gravert på vandrepokalen, ble det det ut premier for lengste drive på ett av hullene, og nærmest pinnen på et annet. I sistnevnte konkurranse endte ballen bare 65 centimeter fra pinnen, mer enn to meter nærmere enn nummer to på listen. Vinnerne i disse konkurransene var henholdsvis Anders Folkestad fra Point Taken og Ole Martin Foss fra Capra Consulting. 

Selve turneringen ble spilt som en såkalt scramble, med to spillere på hvert lag. I denne formen slår begge lagets spillere hver ball, men laget flytter seg hele tiden etter den beste ballen. Så hvis en spiller slår i bunkeren, reddes laget av at makkeren forhåpentligvis gjør det bedre. Likevel måtte begge spillerne ha ni utslag (første ball på hvert hull), totalt på runden.

Populært

POPULÆRT: Golfturneringen har på bare to år vokst til å bli et svært populært avbrekk for golfentusiaster i it-bransjen. (Foto: Mari Strømsæther)

Som vanlig hadde arrangør og primus motor Knut Aga lagt opp til en hyggelig premieseremoni der det var gavekort og utmerkelser helt ned til 20. plass. Likevel er det noe ekstra for laget som stikker av med vandrepokalen i tillegg, med lagnavnet gravert inn for evigheten.

Faktisk er turneringen, som i år ble arrangert for tredje gang, i ferd med å bli så populær at det kan lønne seg å melde seg på tidlig til neste år. Med over hundre golfere ute på greenene nærmer det seg en grense for antall lag, eller kanskje blir det nødvendig med en kvalifiseringsrunde i forkant, som Aga spøkte med under premieseremonien. Det kan uansett lønne seg å følge med på cw.no framover, så man får meldt seg på tidlig til neste år.