SEIERSPALLEN: De tre beste lagene i årets NM i it-golf: Sopra Steria 2 med Morten Melby og Håkon Bergem, vinnerne Mnemonic 3 med William Maurud og Alexander Schou, og Sopra Steria 1 med Rolf Vassdokken og Nedim Hadziomerovic. (Foto: Liisa Leesment)
SEIERSPALLEN: De tre beste lagene i årets NM i it-golf: Sopra Steria 2 med Morten Melby og Håkon Bergem, vinnerne Mnemonic 3 med William Maurud og Alexander Schou, og Sopra Steria 1 med Rolf Vassdokken og Nedim Hadziomerovic. (Foto: Liisa Leesment)

Mnemonic ble norgesmester i it-golf

Sopra Steria tok resten av seierspallen

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 30. august ble norgesmesterskapet i it-golf spilt i på Asker Golfklubb med nydelig høstvær som ramme. Da påmeldingen ble stoppet hadde totalt 31 lag meldt seg på, noe som er 12 flere lag enn fjorårsturneringen. Den uhøytidelige kåringen av Norges beste lag i it-golf tegner med andre ord til å bli en populær tradisjon i bransjen, selv om det bare er andre gang turneringen arrangeres.

I tillegg til å få navnet gravert på vandrepokalen, ble det delt ut premier for lengste drive på ett av hullene, og nærmest pinnen på to. I sistnevnte konkurranse endte ballen bare 77 centimeter fra pinnen på hull 18, til applaus fra de som allerede hadde kommet inn.

Selve turneringen ble spilt som en såkalt scramble, med to spillere på hvert lag. I denne formen slår begge lagets spillere hver ball, men laget flytter seg hele tiden etter den beste ballen. Så hvis en spiller slår i bunkeren, reddes laget av at makkeren forhåpentligvis gjør det bedre. Likevel måtte begge spillerne ha ni utslag (første ball på hvert hull), totalt på runden.

Drama

Selv om runden rundt banen er like mye en sosial happening som beinhard konkurranse, skjer det noe med enhver golfer når det første utslaget tas. I år var det svært jevnt i teten, og det å få navnet på vandrepokalen hang tydelig høyt.

Faktisk var det så jevnt at for å kåre en vinner måtte det til omspill på hull 18 med alle øvrige deltakerne som publikum. Det var de fire deltakerne på Mnemonic 3 og fjorårsvinnerne Sopra Steria 2 som begge hadde -6 på runden, og samme antall slag, samme handicap og samme antall slag på siste ni hull.

Dermed var det duket for dramatikk for fullsatte tribuner. Om det var nervene som tok lagene vites ikke, men ingen klarte å lande på greenen under omspillet, men Mnemonic 3 hadde nærmeste ball, så seiersvante Sopra Steria måtte nøye seg med sølv.

Som trøst vant Håkon Bergem fra Sopra Steria lengste drive på hull 13, mens dagens nærmeste utslag gikk til Knut Abrahamsen. Han satt utslaget 77 cm fra pinnen på hull 18.

Deilig dag

I år som i fjor var arrangementet velsignet med nydelig høstvær som lagde en perfekt ramme rundt arrangementet. Kombinasjonen av sol og en litt skarp høstluft, ga deltakerne en fin opplevelse på runden rundt de atten hullene i Asker.

Vi regner med å sees igjen til neste år.