SOMMERKONTORET

HAV OG SOL: Daniel i Google Cloud skal jobbe i sommer, men også få tilbragt tid med familien. (Foto: Privat)

Litt business og litt pleasure

Daniel Andersen Aasen jobber i Google Cloud, og skal bruke sommeren på både godt og fornuftig.

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

– Jeg leder strategisk forretningsutvikling i vårt cloud team. Sommeren går med til to ting i år: planlegge og forberede materiale til en ledersamling vi skal arrangere i høst samt bygge en liten robot som kan klassifisere objekter. Litt business og litt pleasure, akkurat sånn det skal være!

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer. Vil du bidra? Kontakt oss på redaksjonen@cw.no

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Jobben blir tidvis ganske hektisk med mye møter or reising, så jeg setter pris på å få jobbet når “alle” andre er på ferie. Vi drar på ferie senere i år hvor jeg får mulighet til å koble helt av, så det blir bra, sier Daniel.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

HJEMMEKONTOR: Daniels sommerkontor er hybridvarianten. Her er hjemmekontoret. (Foto: Privat)

– Ja takk til alle tre, sier Daniel. Han veksler gjerne mellom familiehytta i Drøbak, kontoret på Aker Brygge og hjemmekontor.

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– Tar med familien på stranda, sykler i skogen og griller. Eller kjører rundt på det nye, elektriske skateboardet jeg har kjøpt meg!

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Boken AI Superpowers av Kai-Fu Lee. Spennende (og muligens litt skummelt) å lese om hvordan Kina jobber mot å bli verdens ledende land innenfor kunstig intelligens, mener han.

Når det gjelder podcast anbefaler han Tid er penger. I en tid som preges av økonomisk usikkerhet synes han denne podcasten forklarer komplekse konsepter på en forståelsesfull måte.

– Av film, stort sett alt av filmstudioet A24. Et indie-studio som produserer mye rart, men med høy kvalitet. I en verden hvor alt tilsynelatende må være blockbuster, er det gøy å se en film som du ikke føler du har sett før. Mid90’s og Uncut Gems var veldig bra, sier Daniel.