FORTSETTER SAMARBEIDET: Elias Lindholm, teknologidirektør i Nordnet, forteller at selskapet er fornøyde med å utvide samarbeid med Google Cloud ettersom begge parter deler samme syn på innovasjon. (Foto: Nordnet)
FORTSETTER SAMARBEIDET: Elias Lindholm, teknologidirektør i Nordnet, forteller at selskapet er fornøyde med å utvide samarbeid med Google Cloud ettersom begge parter deler samme syn på innovasjon. (Foto: Nordnet)

Vil bygge neste generasjon finansielle tjenester

Nordnet styrker samarbeidet med Google Cloud for å utvikle en fullstendig skybasert spare- og investeringsplattform.

Publisert Sist oppdatert

Internettmegleren Nordnet har inngått en femårig samarbeidsavtale med Google Cloud. Formålet skal være å drive innovasjon og akselerere overgangen til skyløsninger ved å bruke Google Clouds infrastruktur og tjenester for dataanalyse.

Nordnet forventer at mesteparten av det nettbaserte tilbudet vil bli understøttet av skyteknologi innen 2025.

Langvarig samarbeid

Google Cloud har spilt en sentral rolle i Nordnets digitalisering i flere år, og har hjulpet med å flytte et betydelig antall tjenester over i skyen.

– Vi innså at de hurtige endringene i våre kunders behov vil bli best møtt gjennom å skape en mer dynamisk it-infrastruktur i et skymiljø. Overgangen til skyen har gjort oss mer fleksible til å håndtere store mengder trafikk og skape en forbedret brukeropplevelse. Vi er fornøyde med å utvide vårt samarbeid med Google Cloud siden vi deler samme syn på innovasjon, og vi ser frem til å bygge neste generasjons finansielle løsninger sammen, sier Elias Lindholm, teknologidirektør i Nordnet, i en pressemelding fra Google Norge.

Overgangen til skyen har gjort oss mer fleksible til å håndtere store mengder trafikk og skape en forbedret brukeropplevelse.

Elias Lindholm, Nordnet

– Nordnet er en del av en bransje i kontinuerlig forandring, og vi er veldig stolt over å samarbeide med dem på veien mot skyen. Gjennom Google Cloud-teknologi og maskinlæring kan Nordnet nå utstyre og styrke hele organisasjonen med verktøy for å lage personlige brukeropplevelser – med sikkerhet i bunn, sier Kjell Arne Yttervik, norgessjef i Google Cloud, i meldingen.