NY TELEFON: Richard Wu under lanseringen av det kinesiske selskapet Huaweis nye telefon i München torsdag. (Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix)

Huawei lanserte telefon uten Google

Den kinesiske teknologigiganten Huawei lanserte torsdag sin første telefon uten Google-apper på grunn av amerikanske sanksjoner mot Kina.

Publisert Sist oppdatert

– På grunn av det amerikanske forbudet kan vi ikke forhåndsinstallere Google sine apper, sa Huawei-sjef Richard Wu fra scenen.

Han forsøkte samtidig å berolige selskapets kunder med at de på Huaweis plattformer kan velge mellom rundt 45.000 apper.

Selskapet har havnet i sentrum for den pågående handelskonflikten mellom USA og Kina. I mai ble teknologigiganten svartelistet av amerikanske myndigheter, som mener selskapet utgjør en sikkerhetsrisiko. Huawei avviser anklagene.

I kjølvannet av svartelistingen avviklet Google sitt samarbeid med selskapet. Også tre store produsenter av mikroprosessorer avsluttet samarbeidet med Huawei.

I august lanserte mobilgiganten et nytt operativsystem som kan erstatte Android om amerikanske sanksjoner fører til at selskapet mister tilgangen på Google-systemet. Det nye operativsystemet heter HarmonyOS.

(©NTB)