JUBILANT: Google har rundet 20 år og vet det meste om deg. (Foto: Google)
JUBILANT: Google har rundet 20 år og vet det meste om deg. (Foto: Google)

Slutten for gratisartiklene?

Google gir opp regelen om at nyhetssider med abonnement må levere brukere tre gratis saker per dag hvis de ikke vil få reduserte søkeresultater.

Publisert Sist oppdatert

Google har i mange år hatt en regel om at brukere uten abonnementer på nyhetssider skal ha et visst antall frie artikler uten å bli hemmet av betalingsmurer når du søker opp artikler. Googles argument for denne praksisen er at denne regelen ville øker nyhetstjenestenes muligheter for å øke antall abonnementer.

Øker ikke

Googles argument har imidlertid ikke vist seg å holde vann og etter vedvarende press fra blant annet giganter som News Corp. og Wall Street Journal, snur nå søkegiganten. Wall Street Journal har sluttet å forholde seg til reglene og har opplevd en økning i abonnement selv om dette har gitt lavere rangering ved søk.

Utvikler programvare

Google sier selv at de nå ser at nyhetstilbydere med betalingsmurer nå er kommet opp i et såpass stort antall at selskapet vil utvikle verktøy for å håndtere dette. Målet er å gjøre det mulig for brukerne å kjøpe artikler med et enkelt klikk samtidig som utgiverne sitter igjen med informasjon om brukeren i form av epostadresse. Google planlegger også å lage verktøy som gir utgiverne muligheter for å nå brukerne med personlige tilbud. Hva dette eventuelt kommer til å koste utgiverne er uklart.

Facebook er også i gang med utvikling av liknende tjenester og Apple har allerede inkludert abonnement i sin egen News app.