DRIVE: Google innførte begrensning på 5 millioner filer i Drive uten å si fra. (Foto: Google)

Google Drive begrenser antall filer

Også betalende brukere får lagre maksimum fem millioner filer i tjenesten.

Det er Ars Technica som skriver om den nye grensen som skal ha blitt aktivert i skytjenesten i midten av februar 2023. Flere brukere skal ha fått overraskende beskjed om dette i meldinger om at de ikke får lagre flere filer, eller at de allerede har overskredet grensen.

De må dermed slette unna, og dette gjelder alle kontoer inkludert såkalte enterprise-kontoer som kan tilby inntil 30 terabyte til 150 dollar i måneden. Det regnes som ganske dyrt.

Ingen info

Tallet på fem millioner filer gjelder uansett type filer eller hvor store de er. Også filene i papirkurven teller med i totalen. Selv om du har for eksempel fem millioner filer á 4K, som kun fyller 20 prosent av en kvote på 100 gigabyte, så får du ikke lagret mer.

Ifølge Google er den nye grensen satt for å hindre misbruk av lagringstjenesten. De sier at det er forsvinnende få brukere som rammes.

Men det forhindrer ikke at det har gått opphetede diskusjoner blant annet på Reddit. Der blir det særlig tatt opp at brukere ikke har blitt varslet på forhånd, og at det ikke ha fantes spor av informasjon om dette på Google, inkludert support-sidene.