Google illustrert på smarttelefon. Foto: Unsplash.
KRAFTIGERE: Flere oppdateringer på Googles plattform skal gjøre blant annet apper mer nyttige. (Foto: Unsplash).

Nye Google-funksjoner på vei

Maps-chatbot, Chrome-faneminneforbruk og mer.

Google har planlagt flere nye funksjoner på tvers av plattformene sine, for eksempel Maps, Gmail og Chrome.

Google har planlagt en rekke oppgraderinger for sine forskjellige plattformer. Teknologigiganten begynte nylig å teste to nye generative AI-funksjoner for Youtube, samtidig som de avduket flere generative AI-funksjoner som «Hjelp meg å skrive» for Gmail.

Men det er bare toppen av isfjellet ettersom Google angivelig har planlagt flere nye funksjoner på tvers av plattformene sine, for eksempel Maps, Gmail og Chrome.

Google Chrome-minneforbruk

En funksjon som allerede har kommet til Chrome er minnebruk. Mens Google allerede hadde lagt til et minnesparingsalternativ tidligere i år, lar Chrome nå brukere se minneforbruket til hver fane når de holder musepekeren over den. Sammen med domenet og navnet på nettstedet, vil Chrome fortelle deg minnet som forbrukes av den fanen i formatet «Minnebruk: XX MB».

Funksjoner for direktemeldinger

Gmail er satt til å gå gjennom en overhaling snart. Rapporter hevder at det kan få funksjoner som er til stede i direktemeldingsapper. Ifølge en rapport fra Android Police kan Gmail for Android få et nytt brukergrensesnitt som bringer en meldingsboks nederst i et e-postvindu, i likhet med direktemeldingsplattformer.

Disse nye funksjonene har blitt sett på en håndfull enheter som en del av en ny server-side test fra Google, men har ikke blitt introdusert selv i betaversjonen av appen ennå.

Google Maps chatbot

Ifølge en rapport fra Android Authority er Google Maps også tipset om å få en ny chatbot. En nedbrytning av Google Maps v11.105 beta APK viste koden for en chatbot som kunne ha samtalefunksjoner. Imidlertid presiserte rapporten videre at det ikke er nevnt AI, og derfor er det mulig at det kanskje ikke er en generativ AI-chatbot, men bare har samtalefunksjoner for programmer som Local Guide og slikt.