KVITTER PÅ GOOGLE: Fra og med denne uken kan amerikanere få opp kvitring i søkeloggen. Det er ventet at denne muligheten også vil rulle ut til flere land i løpet av de kommende ukene. 

Kvitring på Google

Et samarbeid mellom Google og Twitter skal gjøre kvitring synligere i søkeresultatet. 

Publisert Sist oppdatert

Nå kan kvitter fra Twitter dukke opp når amerikanske brukere søker på Google.

Tirsdag lanserte Google og Twitter resultatet av deres nye samarbeid. Sammen har de nå gjort det mulig å få inn flere realtids-hendelser i søkemotoren. For amerikanske brukere betyr dette at det fra nå av vil dukke opp relevant og populært Twitter-kvitter direkte i søkeresultatet. 

Endringene skal ifølge IDG News allerede ha blitt annonsert tidligere i år, men det er altså først denne uken at Google-kvitringen har blitt en realitet. Kvitringen skal først ha blitt tilgjengelig via applikasjoner på IOS og Android. En desktop-versjon skal også være ventet rett rundt hjørnet. Det er usikkert når dette vil dukke opp i Norge, men det skal ifølge Twitter være planer om å rulle ut nyheten til flere land i løpet av de kommende ukene. 

Hashtag

For de amerikanske Google-brukerne skal det også være mulig å klikke på kvitteret for å se det i Twitter. 

Søk med #hashtag og @alfakrøll skal ifølge Twitter gi større sjanse for kvitring i søkeresultatet, men om det er Twitter-vennlige google-søk skal det likevel gå. 

For eksempel vil et google-søk på "#MadMen" vise en serie av kvitring relatert til tv-serien, mens et søk for "MadMen", uten den berømte #-taggen, ikke får frem kvitter. Likevel vil et søk med "Taylor Swift" fungere uten hashtag og gi kvitter i søkeloggen.