(Foto: Manfred Kielnhofer/Pixabay).
PINLIG: Har du lagt ut et slikt bilde av deg selv et sted, vil du kanskje foretrekke at Google gjør det uskarpt for andre. (Foto: Manfred Kielnhofer/Pixabay).

Nå gjør Google det enklere å fjerne bilder fra nettet

En oppdatering av et personvernverktøy skal gi deg større kontroll med hva Google viser om deg i søk.

I en ny versjon av et personvernverktøy som Google annonserte i fjor, vil det være lettere å overvåke og fjerne innhold om deg selv fra Googles søkeresultater i fremtiden. Slik gjør du det.

Google vil snart gjøre det enklere å fjerne personlig identifiserbar informasjon og eksplisitte bilder fra søkeresultatene direkte fra Googles søkemotor og Google-app.

I dag kunngjorde Google direktør for tillit, Danielle Romain, at verktøyet «Results About You» vil motta en betydelig oppdatering, noe som forbedrer funksjonaliteten og effektiviteten,  skriver Bleeping Computer.

Personlige opplysninger

Gjennom «Resultater om deg» kan du be om fjerning av søkeresultater som inkluderer personlige telefonnummer, hjemmeadresse eller e-postadresse.

Personvernverktøyet, kunngjort i mai 2022 og rullet ut i september, kommer med de nye oppdateringene for å varsle brukere om deres personlige informasjon vises i Googles søkeresultater, slik at de raskt kan fjerne den.

– Vi vil også gi deg beskjed når nye resultater fra nettet med kontaktinformasjonen din vises i Søk for å gi deg ekstra trygghet, lover Danielle Romain.

Foreløpig bare engelsk

Inntil nå er verktøyet bare tilgjengelig i USA og på engelsk. Den nye oppdateringen rulles ut i løpet av de kommende dagene.

Google sier imidlertid at det jobbes med å utvide tilgjengeligheten til flere språk og regioner denne måneden.

– Det er viktig å merke seg at når vi mottar forespørsler om fjerning, vil vi evaluere alt innhold på nettsiden for å sikre at vi ikke begrenser tilgjengeligheten av annen informasjon som er bredt nyttig, for eksempel i nyhetsartikler, sier Danielle Romain.

Bilder du blir flau av

Google kunngjorde også torsdag at det vil begynne å tillate brukere å fjerne intime eller eksplisitte personlige bilder fra søkeresultatene.

Videre vil eksplisitte (amerikansk for nakenhet – red. anm.) bilder bli uskarpe som standard når de vises i søkeresultatene, med den nye innstillingen som lanseres over hele verden denne måneden.