ANBEFALES: Den nye Google Pixel 8 Pro er en meget god telefon. Utseende, brukervennlighet, kamera, tastatur, OS og batteri er mer enn tipp topp i denne telefonen. (Foto: produsenten)

Blant det beste som er ute akkurat nå

Test: Google Pixel 8 Pro. Dette er muligheten du har ventet på om du vurderer å gå fra IOS til Android. 

Google har kommet med sine nye flaggskiptelefoner innenfor den kritikerroste Pixel-serien. Både Google Pixel 8 og Pixel 8 pro er fullspekket med nye og spennende nye funksjoner. 

Google Pixel 8 Pro

Ut av boksen får vi med mye av det vanlige: en USB-C til USB-C-lader, en USB til USB-C-adapter, SIM-utmatingsverktøy og et par bruksanvisninger.

Så til telefonen. Google har rett og slett gjort en imponerende innsats med å spille på og videreutvikle det som allerede er bra med de første telefonene i Pixel-serien.

Google Pixel 8 Pro kommer med 128 GB RAM og en intern lagringsplass på 256 GB, noe som er mer enn nok til alt fra multitasking til gaming. Telefonen har også den nye Pixel-brikken Google Tensor G3 for forbedret AI funksjoner og ytelse. 

Skjermen på Google Pixel 8 Pro er på hele 6,7-tommer med en oppløsning på 2400 x 1080 piksler. Skjermen har en resolusjon på 1344 x 2992 for bilder med høykvalitet og fine kontraster, og en høy oppdateringsfrekvens på 120 Hz som gjør at alt fra spill til filmer ser veldig bra ut. I tillegg har skjermen utrolige 2400 nits. Dette er en av de sterkeste skjermene du kan få tak i, og det er derfor null problem å se skjermen i sterkt lys.

Ytelsen på telefonen er også veldig solid, men på lengre økter med gaming har den en tendens til å bli litt varm. 

Utseendemessig gir telefonen meg den gode kvalitets-følelsen, med matt glass bak og polert aluminium-ramme. 

Batteriet er det heller ikke noe å utsette på, det er på 5050 milliamp og varer ut dagen ved middels til høy bruk. Batteriet kan også fullades på under én time med hurtiglading.

Google Pixel 8 Pro kommer også med to stereohøytalere som produserer god lyd.

Kamera

Når det kommer til kamera er dette noe av det beste jeg har prøvd. Google Pixel 8 Pro leveres med tre kameraer. Hovedkameraet er på 50 MP med blender på ƒ/1,68 som tar nydelige og skarpe bilder med fine og fargerike kontraster. Den optiske zoomen, som kan gå opptil 30 x er solid, men briljerer på rundt 5 x til 10 x. Her har du mulighet til å ta makrobilder i toppkvalitet. 

Videokvaliteten blir også bra med Google Pixel 8 Pro. Her kan du filme med opptil 4k 60 FPS. Er det for mye bakgrunnsstøy i videoen, så har du nå mulighet til å redigere ut dette. 

Google har utnyttet en hel del AI-funksjoner i de nye Pixel-telefonene, for eksempel i  "best take" som lar deg få de perfekte gruppebildene. Det er alltid noen som blunker eller gjør noe rart i et gruppebilde. Ved å ta flere bilder, lar den nye funksjonen deg  endre utrykkene på personene på bildene for et bedre resultat. En annen ny funksjon er at du nå kan viske ut objekter, eller mennesker, med Magic Eraser.

Brukervennlighet

En annen ting som jeg synes Google er blant de beste på, er brukervennlighet. De har heller ikke skuffet nå, med årets nye funksjoner som nå er lagt til i det allerede fantastiske operativsystemet. Telefonen rask og enkel å bruke.

Tastaturet er også noe av det beste jeg har vært borti, mye på grunn av de nye og forbedrede tastene. Google-assistenten har fått et par forbedringer ved bruk av AI. Nå kan den for eksempel oppsummere de viktigste punktene i en tekst.

Google kommer med flere AI-funksjoner til de nye Pixel-telefonene, men det er ikke alle som har kommet til Norge ennå. Blant annet gjelder det funksjonen som lar telefonen ta imot anrop og svare for deg, for å versifisere om noen er scam eller ikke. Google inkluderer også sinn egen VPNs service for bedre sikkerhet og beskyttelse av dataene dine. 

Ikke nok med det. Google kan tilby syv år med sikkerhetsoppdateringer og lanseringer av nye funksjoner. Det er bedre en de fleste telefoner på markedet.

Alt i alt

Her har vi en meget god og kraftig telefon, med lite til ingen problemer, og med et fantastisk kamera.

Så hva synes jeg om denne telefonen, og bør du kjøpe den? Her har vi en meget god og kraftig telefon, med lite til ingen problemer, og med et fantastisk kamera.

Dette er absolutt et godt valg. Google Pixel 8 Pro koster rundt 13.000 kroner, og er dermed billigere enn mange andre flaggskip-telefoner som er ute på markedet. 

Om du vurderer å bytte fra IOS til Android er dette en ypperlig anledning - dette er en helt suveren velkomst til den andre siden. 

Google Pixel 8 Pro en solid telefonen. Jeg vil faktisk driste meg til å si at dette er en av de beste på telefonene du finner på markedet akkurat nå. Anbefales.