NYHETER:

OpenAI (Foto:Choong Deng Xiang/Unsplash).
SELVSAGT: Det kommer selvfølgelig ikke som en bombe at OpenAI fortsetter å utvikle sine modeller. Men nå skal sikkerhet bygges inn. (Foto: Choong Deng Xiang/Unsplash).

OpenAI har begynt å trene den neste AI-toppmodellen

AI-oppstarten har også opprettet en sikkerhetskomité som skal vurdere risikoen ved den nye modellen.

OpenAI, selskapet bak Chat GPT, skriver på sine nettsider at de nylig har begynt å trene sin nye flaggskipmodell som neste steg i selskapets ambisjon om å skape kunstig generell intelligens, AGI.

I samme melding skriver OpenAI at selskapet også er i ferd med å opprette en ny sikkerhetskomité som skal vurdere risikoen ved den nye modellen og andre fremtidige teknologier.

– Vi forventer at de resulterende systemene vil ta oss til neste kunnskapsnivå på vår vei til AGI, skriver OpenAI og fortsetter.

– Selv om vi er stolte av å bygge og lansere modeller som er bransjeledende innen både kunnskap og sikkerhet, ønsker vi en grundig debatt velkommen i denne viktige tiden.

OpenAI har så langt ikke nevnt noe om når den nye flaggskipmodellen kan bli lansert eller hva den kan være i stand til.

OpenAIs nyeste flaggskipmodell er den multimodale store språkmodellen GPT-4 utgitt 14. mars 2023. Den er tilgjengelig blant annet gjennom den betalte tjenesten Chat GPT Plus og Microsofts gratis chatbot Microsoft Copilot.