GODE ARBEIDSFORHOLD: It-selskapene gjorde nesten rent bord i den årlige kåringen "Great Place to Work". (illustrasjonsfoto: Istock)

Det er godt å jobbe i it-bransjen

Norges "beste" arbeidsplasser i 2015 er kåret. To av vinnerne er it-selskaper. 

Publisert Sist oppdatert

Analyse- og rådgivningsselskapet Great Place to Work måler hvert år flere Norske virksomheter.

I år er det it-selskapet Webstep og it-konsulentselskapet Soco som troner listen over Norges beste arbeidsplasser. 

Betalt luksus?

Siden 2004 har det internasjonale selskapet Great place to work rangert norske selskaper basert på en spørreundersøkelse blant de ansatte. 

Selskapet offentliggjør kun de som kommer best ut, og Computerworld har tidligere avslørt at det koster penger om du vil være med. Om du ønsker å bruke fra 35.000 til over 100.000 kroner får firmaene mulighet til å bli med i kåringen. Vinnerne bruker premieringen aktivt i markedsføring av selskapene som "Norges beste arbeidsplass".

Jannik Tron Falck i Great Place To Work forteller at prisen for å delta varierer i forhold til bedriften.

- De betaler for rammeverkene, undersøkelsene og ny innsikt til eget forbedringsarbeid, forteller han.

I årets undersøkelse var cirka en tredjedel av firmaene it-selskaper, dette er også noe som synes godt på listen over "de beste" stedene å jobbe. Blant annet kommer Sopra Steria og Microsoft høyt opp på listen i kategorien "store selskap". 

Mange it-selskaper troner gang på gang listen som tilsynelatende rangerer de beste arbeidsplassene. Men man må jo spørre seg, er det fordi det er godt å være i disse selskapene, eller er det fordi disse har ekstra penger å rutte med slik at de kan betale seg inn i konkurransen? 

Uansett så ser årets liste over Norges "beste" arbeidsplasser slik ut:

Små virksomheter1. SOCO2. ITERATE3. APPEX4. JANSSEN5. TELEPLAN CONSULTING6. IMPERIAL TOBACCO7. PEPSICO8. EIENDOMSMEGLER 1 RINGERIKE HADELAND9. EIENDOMSMEGLER 1 HEDMARK EIENDOM10. TAG ARKITEKTER Mellomstore virksomheter1. PFIZER2. ABBVIE3. BEARINGPOINT4. EIENDOMSMEGLER 1 MIDT-NORGE5. RELEKTA6. TERRAMAR7. MNEMONIC8. VITARI9. GEODATA10. METIER

Store virksomheter1. WEBSTEP2. FINN.NO3. SOPRA STERIA4. REITANGRUPPEN5. CISCO6. MICROSOFT7. CANON8. BOUVET9. NORDIC CHOICE HOTELS10. BDO