AVANSERT: Seagates nye harddisk virker avansert, til harddisk å være, og skal være spesialtilpasset overvåkningsvideo.

Seagate med 8TB videodisk

Har plass til over 800 timer HD-video og kan stå på døgnet rundt.

Harddiskprodusentene Seagate melder at de snart vil slippe en ny harddisk beregnet for overvåkningsbruk, Seagate 8TB Surveillance HDD.

Den nye harddisken, en normal 3,5-tommer, er utstyrt med solide åtte terabyte lagringsplass, og er laget for å kunne kjøre døgnet rundt, uke etter uke.

Harddisken er spesialtilpasset video, og mye av det. Iføle Seagate skal det være plass til over 800 timer med opptak i HD-kvalitet. I tillegg skal harddisken takle å lagre video fra 64 kameraer samtidig.

Seagate viste frem den nye overvåkningsharddisken i Kina i går, og forklarte samtidig at selskapets tidligere harddisker rett og slett ikke var i stand til å håndtere de enorme mengdene data som kommer inn samtidig via store kameranettverk.

Et problem med tidligere harddisker har vært at de heller ikke har taklet helt det å stå i serverskap, hvor både varme og vibrasjon har ført til at harddiskene ikke har fungert optimalt.

Den nye harddisken bruker mindre strøm, og er utstyrt med en ny sensor som kan motvirke vibrasjoner når den kjører i et oppsett sammen med flere harddisker.

Det nærmer seg et år siden Seagate slapp sin første harddisk med åtte terabyte lagringsplass, en harddisk beregnet på bruk i datasentre. Takket være en ny produksjonsmetode klarte man da å komme seg forbi den tidligere grensen på fire terabyte. Selskapet håper å kunne videreutvikle denne metoden, med sikte på å kunne levere 20 terabyte harddisker innen 2020.

Enn så lenge har vi ingen norske priser på den nye harddisken, men tar man utgangspunkt i de amerikanske prisene, og hva dagens 8TB-disk fra Seagate koster, vil vi anslå en pris på mellom 2.500 og 3.000 kroner.

Kilde IDG News.