BRANSJE: 

TIL EUROPA: Administrerende direktør i HoloCare AS Alison Sundset, kirurg og professor ved Rikshospitalet Bjørn Edwin og styreleder i HoloCare AS Solfrid Skilbrigt er fornøyde med å ha CE-godkjenningen i boks. Nå skal de ta løsningen ut i Europa. (foto: Kristin Jacobsen, Studio Oscar)

Gjennombrudd for norske HoloCare

Med CE-godkjenning i boks og en tildeling på nesten 100 millioner kroner fra EU, rigges det norske medtech-selskapet HoloCare for å revolusjonere operasjonssaler på tvers av Europa.

Norske Holocare lager løsninger basert på 3D hologram-teknologi, drevet av kunstig intelligens og maskinlæring. Teknologien gir kirurger mulighet til å forberede operasjoner ved hjelp av hologrammer.

Nå har selskapet mottatt CE-godkjennelse, noe som gir grønt lys for kommersialisering i Europa. 

Selskapet jobber også med å få en FDA-godkjenning fra amerikanske myndigheter, som de håper å være i mål med i løpet av 2024.  

HoloCare har også mottatt en finansiering på nesten 100 millioner kroner fra EU Horizon-programmet.

– Vi er selvfølgelig veldig stolte og glade for både finansieringen og CE-godkjennelsen, sier Alison Sundset, administrerende direktør i HoloCare, i en pressemelding.  

Et paradigmeskifte

Oslo Universitetssykehus har siden start vært samarbeidspartner med HoloCare. Kirurg og professor Bjørn Edwin ved Rikshospitalet har bidratt til utviklingen av teknologien, som han mener vil bli nyttig for helsepersonell fremover:

HoloCare sin 3D-teknologi, representerer et paradigmeskifte innen helsevesenet, ettersom teknologien gir en unik innsikt i pasientens anatomi.

Bjørn Edwin, Rikshospitalet

– HoloCare sin 3D-teknologi, representerer et paradigmeskifte innen helsevesenet, ettersom teknologien gir en unik innsikt i pasientens anatomi, sier Edwin og fortsetter:

– I tillegg bidrar teknologien til at kirurgiske team lettere kan samarbeide sammen, noe som potensielt kan forbedre forberedelser av operasjoner og derav pasientresultatene.

Åpner for flere investorer

HoloCare startet som et samarbeid mellom Sopra Steria og Oslo Universitetssykehus. I 2019 mottok prosjektet støtte av forskningsrådet, og selskapet ble etablert som AS med Sopra Steria og Inven2 som aksjonærer.

HR- og strategidirektør i Sopra Steria Skandinavia, Solfrid Skilbrigt, er i dag styreleder i HoloCare AS. Hun forteller at de åpner opp for nye aksjonærer i nær fremtid:

– Både finansieringen fra EU og CE-godkjennelsen vil bidra til å kommersialisere løsningen, men vi ønsker også flere erfarne investorer i nær fremtid. Fremover ser vi spesielt etter investorer som kjenner helsesektoren internasjonalt, og som har kompetanse på å skalere teknologiselskaper globalt, avslutter Skilbrigt.