STYRKER: Helse- og omsorgsmininster Ingvild Kjerkhol anbefaler sammenslåing av IKT-miljøer for å redde Helseplattformen. (Foto: Jan Birkeland)

Foretaksmøte: Samling skal redde Helseplattformen

St. Olavs IKT-foretak Hemit, som blant annet er eiet av Helse-Midt-Norge, skal slåes sammen med deler av Helseplattformen for å frigjøre ressurser til fortsatt arbeid. 

Publisert Sist oppdatert

Det er ifølge Adresseavisa resultatet av et spesialinnkalt møte med toppledelsen i Helse Midt-Norge. Det har vært knyttet stor spenning til om møtet skulle følge Legeforeningens anbefaling om å sette videre utrulling av Helseplattformen i Helse Møre og Romsdal, og Helse Nord-Trøndelag på vent fram til situasjonen på St. Olavs er normalisert. 

I stedet anbefalte Helse- og omsorgsmininster Ingvild Kjerkhol helseregionen om å utrede en sammenslåing av Hemit og deler av Helseplattformen som Helse Midt-Norge eier sammen med flere kommuner i midt-Norge.  

Helseregionen blir også pålagt å utrede en flytting av dataingeniører fra Helseplattformen inn til et samarbeid med klinisk personell på St. Olavs. 

Bekymret

I en pressemelding uttrykker Kjerkhol bekymring for situasjonen ved St. Olavs. Mens styreleder Odd Inge Mjøen uttrykker lettelse over å styrke ressurssituasjonen ved St.Olavs, er ikke alle like begeistret over beslutningen. 

Legeforeningen har uttrykt ønske om å sette videre utrulling på vent, og ikke alle røster er like overbevist om at vurdringer og utredninger er den rette medisinen for Helseplattformen akkurat nå.