FRYKTER KONSEKVENSER: KrF-leder Olaug Bollestad opplyser til NTB at hun synes det er sterkt urovekkende at risikoen for pasientene har blitt høyere. (Foto: Stortinget)

Helsetilsynet mener Helseplattformen kan være farlig for pasientene

Helsetilsynet mener at løsningen som skulle gi lavere pasientrisiko, har ført til det motsatte: Risikoen for pasientene er blitt høyere.

Publisert

Målet med det som etter hvert har blitt et omstridt milliardprosjekt var at bedre flyt av pasient- og journalopplysninger skulle styrke pasientsikkerheten. I stedet har det motsatte skjedd, ifølge Helsetilsynet, skriver Aftenposten.

Det er et drøyt år siden Helseplattformen først ble tatt i bruk i Midt-Norge.

I styredokumenter fra Helse Midt-Norge kommer det fram at Helsetilsynet i sommer sendte en ny vurdering om situasjonen til St. Olavs hospital og Helse Midt-Norge. Her kommer det fram at tilsynet vurderer «at den totale endringsprosessen i Midt-Norge i forbindelse med innføringen av Helseplattformen fortsatt innebærer økt risiko for pasientene.»

Helsetilsynet varsler at de vil følge innføringen videre, og at de vil kalle inn de involverte til et statusmøte i september/oktober.

KrF-leder Olaug Bollestad opplyser til NTB at hun synes det er sterkt urovekkende at risikoen for pasientene har blitt høyere. Hun mener det er viktig at endringene som er nødvendige for å sikre pasientsikkerheten til innbyggerne gjøres raskt – og peker på helseminister Ingvild Kjerkol (Ap).

– I en tid hvor med store mangler på fastleger frykter jeg at dette kan få større konsekvenser enn vi liker å tenke. Helseministeren har det øverste ansvaret og nå må hun vise at hun tar ansvar og fikse dette, sier Bollestad.

(©NTB)