SIGNERT KONTRAKT: Helthjems nye sorteringsanlegg leveres av Beumer Group. Lars Beier Madsen, salgsdirektør i Beumer Group (t.v.) og daglig leder i Helthjem, Anders Lunde Angen (t.h.) ser frem mot videre samarbeid. (Foto: Endre Igland)
SIGNERT KONTRAKT: Helthjems nye sorteringsanlegg leveres av Beumer Group. Lars Beier Madsen, salgsdirektør i Beumer Group (t.v.) og daglig leder i Helthjem, Anders Lunde Angen (t.h.) ser frem mot videre samarbeid. (Foto: Endre Igland)

Ny teknologi skal gi dem firedoblet kapasitet

Helthjem skal klare 15.000 pakker i timen med ny teknologi.

Helthjem investerer i et flunkende nytt sorteringsanlegg. Det nye anlegget blir hjertet i Helthjems nye hovedterminal og skal som minimum kunne håndtere en firedobling av dagens volum.

– Med det nye sorteringsanlegget sikrer vi at vi klarer å sortere lynhurtig og vi kan tilby levering til over 50 prosent av Norges befolkning innen 12 timer etter at pakkene er mottatt på terminalen vår i Vestby, sier Anders Lunde Angen som er daglig leder i Helthjem Netthandel, i en pressemelding.

Fokus på bærekraft

Helthjems nye hovedterminal vil stå klar til sommeren 2023. Bygget får Norges fremste miljøsertifiseringssystem (BREEM) og skal etter planen få blant annet taket kledd i solceller som vil bistå med kraft til el-bilparken og gjøre terminalen selvforsynt deler av året.

– Vi er nå i gang med å løfte satsingen vår innen bærekraft og da blir det helt naturlig for oss å gjøre denne investeringen når vi flytter til ny terminal. Vi har ambisiøse miljømål og ser hele tiden på hvordan vi kan løfte oss på dette feltet, sier Angen.

Bak Helthjem står et nettverk av avisbud drevet av Polaris, Amedia og Schibsted. Flere logistikkrelaterte selskaper eid av mediegigantene flytter nå inn under samme tak i Vestby.

Samlokaliseringen av selskapene betyr også at Helthjem kan kutte bort et stort antall lastebiler hver eneste dag, som vil senke CO2-utslippene.

Sirkulær vekst

Helthjem knytter også deler av sin vekst til det økte miljøfokuset i samfunnet, hvor sending av bruktvarer mellom privatpersoner er det segmentet som vokser raskest.

Angen mener brukthandel og sirkulærøkonomi i Norge kommer til å øke raskere enn nysalg i tiden fremover:

– Vi tror på vekst fra nettbutikker, men vi tror på enda kraftigere vekst gjennom sirkulærhandel. Her tilbyr vi markedets smidigste frakt hvor forbruker kan sende hjemmefra fra dør til dør ved å kun skrive på en håndskrevet kode, noe som gjør at dobbelt så mange sier de har handlet brukt, forteller han.

Under pandemien opplevde Helthjem en vekst på over 500 prosent for privattjenesten.