MOTVASJONSTRØBBEL: Det er viktig med riktig utstyr på hjemmekontoret, mener Samsung. (Foto: Istock)
MOTVASJONSTRØBBEL: Det er viktig med riktig utstyr på hjemmekontoret, mener Samsung. (Foto: Istock)

17 prosent mener de jobber mindre effektivt hjemmefra

Hjemmekontor kommer ikke uten utfordringer, ifølge en undersøkelse fra Samsung og Norstat.

En undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Samsung Electronics Nordics tyder på at flere nordmenn møter utfordringer på hjemmekontoret.

I undersøkelsen oppgir en av fem at de mangler motivasjon, og at de sliter med å konsentrere seg når de jobber hjemmefra. 17 prosent av respondentene svarer også at de jobber mindre effektivt hjemme, og 15 prosent oppgir at de mangler det rette utstyret for å kunne jobbe best mulig, skriver Samsung i en pressemelding.

Ikke helt overraskende mener selskapet riktig teknologi er en del av svaret på utfordringen.

– For å gjøre det lettere å jobbe hjemmefra er det viktig med riktig og godt utstyr. Teknologi kan være den største distraksjonen på hjemmekontoret, men det er også et godt verktøy for å effektivisere arbeidsdagen. Det kan derfor være lurt å velge produkter med flere funksjoner, så sparer du tid og slipper å bytte mellom ulike enheter mens du jobber, sier Thomas Råge, salgssjef for it-produkter hos Samsung, i pressemeldingen.

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat på oppdrag fra Samsung Electronics Nordic. Totalt 1.014 norske respondenter i alderen 18-99 år svarte på spørsmål om hjemmekontor og Smart Monitor. Undersøkelsen ble gjennomført i mars 2022 i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Utvalget er landsrepresentativt ut fra kjønn, alder og boligområde.