LIGHTNING-KONTAKT: Philips Fidelio NC1L er  verdens første hodesett med aktiv støykansellering over Lightning-kontakt.

Philips slår Apple på Lightning-kontakt

Philips lanserer nok et hodetelefonsett med med Apples proprietære Lightning-kontakt, som Apple ennå ikke har brukt til hodetelefoner.

Publisert Sist oppdatert

I september 2014 ble Philips Fidelio M2L lansert, blant de aller første hodetelefonene med Lightning-kontakt.

Før Apple selv

Og nå, på CES 2015-messen, lanseres over ear-hodetelefonene Fidelio NC1L - verdens første med aktiv støykansellering over samme kontakt.

Hvem hadde trodd at tredjeparts-leverandører ville slå Apple med å være først ute til å produsere hodeletelefoner som benytter seg av selskapets proprietære alt-i-ett-kontakt?

For i skrivende stund har Apple ikke lansert noe tilsvarende, og hvem vet om de kommer til å gjøre det i fremtiden. Kanskje under Beats-merkevaren?

For det å bruke denne porten koster noe i form av strøm, i tillegg til at en rekke andre maskinvare-produsenter bruker hodetelefonkontakten til sin maskinvare - så det spørs om Apple tør kvitte seg med den.

Lightning-tilkobling

Philips har to strategier for å benytte seg av tilkobling over Lightning: Den ene modellen tar digitale lydsignaler helt frem til selve klokkene, og konverterer lyden med en 24-bits DAC her. Mindre signaltap underveis, med andre ord.

For modellen med støyskjerming trekker den faktisk strøm fra pluggen, slik at det ikke er nødvendig med interne batterier i selve hodesettet. Kjekt, selv om det nok også kommer til å merkes på batterilevetiden på iPhone-en eller iPad-en.

Fidelio NC1L har hele fire mikrofoner som registrerer lyden rundt øreklokkene, for størst mulig del av lydbølge-spekteret. På bakgrunn av denne inverteres lyden slik at uønsket lyd nulles ut.

Ulike kansellerings-muligheter

Det er tre ulike modi for å bruke den aktive skjermingen: Enten maksimal kansellering, eller en moderat kansellering der noe romlyd slipper gjennom slik at man fremdeles er oppmerksom på lyder rundt seg (for eksempel i trafikken), og en modus tilpasset telefonsamtaler slik at lyden føles mer naturlig.

Pris i USA er oppgitt til 300 dollar (cirka 2745 kroner), med tilgjengelighet fra april dette året.

Via BusinessWire