TEST | JBL Tour One M2

BEHAGELIGE: Om du er mann, med passe stort hode, sitter JBL Tour One M2 perfekt. På en petite dame – ikke så bra. Hodetelefonene er likevel myke og gode på, du får ikke vondt i øra. (Foto: JBL/ Lumina)

Meget gode på både lyd og støydemping

Både lyd og støykansellering er enestånde på JBL Tour One M2, men høretelefonene er litt for følsomme når det kommer til berøring.   

Publisert Sist oppdatert

Førsteinntrykket er bra. Hodetelefonene fra JBL, Tour One M2, er helsorte, elegante. Hodebånd og øreputer er polstret i et behagelig materiale, og gir god komfort. 

Med i pakken får man også en bæreveske, i akkurat passe størrelse. Det følger også med en 3,5 mm lydkabel, flyadapter og USB Type-C-ladekabel.

Lyd

Lyden er i utgangspunktet bra. Ved å bruke appen og mulighetene i Personi-Fi 2.0 kan man tilpasse lydopplevelsen, og få den enda bedre. 

Appen lar deg også endre nivåene for Ambient Sound Control (lydene vi hører rundt oss, som fuglekvitter og trafikkstøy) og Adaptive Noise Cancelling (ANC, som fjerner eller redusere støy).

Sett på ANC og Spatial sound (som gir følelsen av lyd fra flere retninger), og du kan sitte oppslukt i musikken, i din egen verden – også på en støyende kafe eller i åpent kontorlandskap – uten å ense omverden. Her er JBL Tour One M2 meget, meget bra.

GOD LYD: Det kommer mye god lyd ut av disse hodetelefonene fra JBL. (Foto: JBL)

Hodetelefonene inneholder også en "Smart Talk-funksjonen". Den gjør at du ikke trenger å sette musikken på pause for å ha en samtale. Teknologien for talegjenkjenning reagerer på stemmen og setter musikken på pause og aktiverer TalkThru når du snakker i telefonen. I appen kan du også justere i hvor stor grad du ønsker å høre din egen stemme under samtalen. 

Brukeropplevelse

Hodetelefonene er myke og gode, og kan godt sitte lenge på hodet uten å klemme eller føles ubehagelig på øret. De er dessverre noe store til hodet mitt, og må derfor heises opp i tide og utide. Det fører igjen til plunder med alle berøringsmulighetene. Til å begynne med endte jeg alltid opp med å (utilsiktet) pause musikken hver gang jeg skulle justere på hodetelefonene. 

Jeg kan også oppleve å (tilsiktet) skru av musikk eller lydopptak og legge fra meg hodetelefonene, for deretter å oppdage at lyden har skrudd seg på igjen under prosessen. Irriterende. 

JBL Tour One M2 lar deg utføre kommandoer ved å tappe, dobbeltappe, trippeltappe og tappe og holde. Personlig synes jeg det blir for mye. Hodetelefonene må brukes en stund før dette sitter ordentlig i fingrene. 

Konklusjon

JBL Tour One M2 kommer i to farger – sort og beige. Veiledende pris er 2990 kr. 

JBL Tour One M2 lar deg utføre kommandoer ved å tappe, dobbeltappe, trippeltappe og tappe og holde.

De er litt følsomme, og har mange funksjoner. Med tanke på antall kommandoer, er det nesten litt i overkant (men dette er en smaksak). Hodetelefonene er myke og behagelige på, men jeg vil ikke anbefale de til en med lite hode. Lydkvaliteten er veldig god. Det samme med ANC. Batteritiden er også meget bra – ifølge JBL selv får du 50 timer (30 timer om du benytter ANC) før du trenger å lade. Du får med andre ord mange timer med meget god lyd i Tour One M2.