VANT MED HOLOGRAMLØSNING: Løsning fra HoloCare, med hologrambriller, skal gjøre helsearbeidere tilgjengelige i frontlinjen, uten å bli smittet. (Foto: Sopra Steria)

Norsk hologram-løsning til topps i europeisk hackathon

Skal gjøre leger tilgjengelige, uten fysisk tilstedeværelse.

Publisert Sist oppdatert

Den norske startupen HoloCare, som består av et team fra Sopra Steria og Oslo universitetssykehus, vant førsteplassen i kategorien «effective remote working» i hackathonet EUvsVirus. 

Hackathonet, som var initiert av EU-kommisjonen, hadde over 20.000 deltakere fra hele verden.

Skal hindre smittespredning

Løsningen fra HoloCare skal gjøre at helsearbeidere kan være tilgjengelige i frontlinjen, uten å bli smittet, ved å bruke hologrambriller.

Overlege og kardiolog Henrik Brun ved Oslo universitetssykehus var med i teamet som dro seieren i land. Han mener løsningen kan ha positiv innvirkning på legebehandlingen under koronapandemien:

– Som legespesialist reiser jeg vanligvis mye for å bidra til å løse ulike komplekse, medisinske utfordringer. Det medfører risiko nå. HoloLens fjerner den fysiske avstanden mellom sykehusene, og bidrar til at pasienter kan få behandling, også i pandemisituasjoner. Til og med leger som er i karantene kan delta i arbeidet, sier Brun i en pressemelding fra Sopra Steria. 

Her er det norske vinnerlaget. 

Teamet har allerede testet løsningen mellom Tromsø og Oslo.

Administrerende direktør i HoloCare, John Berland er svært stolt av HoloCare-teamet, og mener løsningen vil endre helsevesenet.

– Legeeksperter blir tilgjengelige, uten fysisk tilstedeværelse og på tvers av landegrenser, noe som betyr at man kan redusere smitte. Samtidig vil flere få tilgang på eksperthjelp. Dette gir bedre helsebehandling for flere mennesker, sier Berland i meldingen.