REAGERER: Tidligere Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland synes dagens regjering jobber for tregt med digitalisering. (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)

Ikke imponert over regjeringens strategi

Bør heller iverksette politikk som allerede er vedtatt, mener den tidligere digitaliseringsmininsteren.

Publisert Sist oppdatert

Høyres Linda Hofstad Helleland er ikke imponert over regjeringens varslede digitaliseringsstrategi, som Computerworld omtalte tidligere i dag. Hun frykter at det kan bli mye prat og lite handling i strategien.

– Denne regjeringen har vist at de ikke prioriterer digitalisering, og hittil har de rett og slett vært en bremsekloss som bare snakker om bredbånd. Det er fint at de legger en strategi, men vi er litt usikre på hva dette egentlig betyr. Vi frykter mye ord og lite handling. Det hadde vært fint om Gjelsvik startet med å få iverksatt politikken som allerede er vedtatt, men som verken har blitt satt ut i livet eller fått tilført ressurser, sier hun i en kommentar til Computerworld.

– Vi forventer at regjeringen tar innover seg de nye mulighetene ny teknologi har gitt, hvordan vi sikrer sikkerheten til både privat og offentlig sektor og hvordan man best tar i bruk teknologien på en ansvarlig måte.

– I fremtiden må man jobbe smartere og mer effektivt for å opprettholde norsk konkurransekraft og velferdsnivå. Digitalisering og teknologi er nøkkelen til å lykkes, sier hun.