SONOS: Trueplay lytter til stuen din. (Foto: Sonos)

Slik finstemmer du Sonos-høyttalerne 

For første gang kan du nå med en Iphone kalibrere Sonos-høyttalerene med utgangspunkt i rommets tredimensjonale form.

Publisert Sist oppdatert

Sonos er nå klar med den tidligere lanserte Trueplay-teknologien for finstemming av høyttalere tilpasset rommets fysiske form.

Alle rom er unike. Og selv om høyttaleren kanskje er perfekt i seg selv når den forlater fabrikken, vil lydbildet selvfølgelige preges av de fysiske omgivelsen. Spesielt når dette endres - nye møbler, nye tepper, ny pynt på peishyllen. Og å få tilpasset lyden optimalt er ikke alle forunt - hittil.

Sannlyd

Sonos’ Trueplay-metode er en automatisk kalibrering av alle Play:1, Play:3 og Play:5-høyttalere ved hjelp av IOS-appen. Selve registreringen er enkel å gjennomføre, og består i å bevege en Iphone eller Ipad gjennom rommet samtidig som høyttalerne sender ut en rekke plingplong-lyder.

Disse fanges opp av mikrofonen i enheten og danner en form for akustisk romprofil. På  bakgrunn av denne genereres det i appen et eget filter som så sendes til høyttaleranlegget. Filteret legges så til i sanntid under avspilling for den helt ideelle lydopplevelsen.

Fun fact: Sonos-appen har bjeffe-filter dersom vovven skulle bli skremt av de rare lydene som plutselig klinger ut i rommet under kalibreringen :-)

Sonos’ flerroms-systemer begynner på cirka 2.000 kroner per element. Sonos-kontrolleren for IOS finner du i AppStore her.

Sjekk ut noen promo-videoer nedenfor. Via Sonos