DAC: Digitale signaler, litt lengre. (Foto: Audeze)

De ultimate Iphone-hodetelefonene?

24-bits høyoppløselig lyd over Lightning-kontakten via innebygget DAC.

Publisert Sist oppdatert

Lei av å dra på en bærbar DAC? Audeze kan hjelpe deg med disse eksklusive hodetelefonene. Men det koster.

Philips var først ute med hodetelefoner som benytter Apples proprietære Lightning-kontakt som finnes i nyere Iphone- og Ipad-modeller. Fordelen er opplagt at lydsignalet er digitalt, slik at lydprodusenter kan benytte sine egne moduler (DAC) for konvertering til analoge signaler. 

Audeze

Men der Philips’ elementer kun er 40 mm i diameter, kliner Audeze til med et sett hodetelefoner med 10 cm diameter på de magnetiske elementene (neodymium). Disse finnes både som åpne og lukkede modeller, i ulike materialer. 

Audezes EL-8 har mobil DAC innebygget in line i ledningen med Lightning-kontakt, alternativt også andre kontakter (inkludert analoge). Mikrofon er også integrert, med støtte for Siri. Egen app kan benyttes til å styre ulike forhåndsinnstillinger for lydbildet.

Toppmodellen er med lukkede klokker, og er designet av BMW designworks i USA. Ytelsen er 15 W maksimalt, med frekvensspekter 10 Hz – 50 kHz. Vekten er 460 g. 

Prisen er ikke helt ubetydelig, derimot. Apple selger to av hodetelefonene i EL-8 serien på egen nettbutikk for 7.990 kroner. Synd julen nettopp har vært. 

Les mer hos Audeze her. Sjekk ut to promo-videoer nedenfor.