7.1-hodesett fra Roccat

Tyske Roccat oppgraderer sitt Kulo-hodesett med 7.1-lyd.

Publisert Sist oppdatert

Vi har tidligere hatt litt forskjellig utstyr fra den tyske spillutstyrsprodusenten Roccat inne til test. Nå melder selskapet at de slipper et nytt spillhodesett med 7.1-lyd. Roccat Kulo Virtual 7.1 USB Gaming Headset er basert på selskapets vanlige Kulo-stereohodesett, men har i tillegg fått et usb-lydkort med støtte for virtuell 7.1-lyd.

Kulo 7.1-settet skal være lettere enn de fleste spillhodesettene på markedet, med en vekt på knappe 180 gram, samtidig som det skal tåle litt juling, takket være metallforsterking i hodebøylen.

Der de fleste andre spillhodesettene på markedet legger seg rundt ørene, har Roccat valgt å lage Kulo slik at de ligger på selve øret. Vår erfaring fra tidligere er at det kan bli litt mer slitsomt i lengden, så det blir spennende å se hvor behagelig Roccat Kulo 7.1 er i bruk.

Ettersom dette i utgangspunktet er et vanlig stereohodesett, med ett element per klokke, er man avhengig av å «jukse» seg fram til kringlydeffekten. Roccat sier ikke noe om hvilken teknologi de har valgt for å få til dette.

Vi har testet forskjellige løsninger for slik simulert kringlyd tidligere, og effekten er omtrent den samme, uavhengig av hvilken teknologi som er brukt. Det vil si at man får bedre romfølelse og relativt god plassering av lydene rundt deg, om enn ikke fullt like god som med hodesett med flere elementer i hver klokke. Vi regner med at det samme vil gjelde for Roccat Kulo 7.1.

Hodesettet er naturlig nok utstyrt med mikrofon. Mikrofonen filtrerer ut støy og skal ifølge selskapet være justerbar, slik at du får plassert den akkurat slik du vil ha den foran munnen. Ved siden av å kunne deaktiveres ved hjelp av en liten fjernkontroll på ledningen, kan du også slå av mikrofonen ved å vippe armen opp.

Roccat Kulo Virtual 7.1 USB Gaming Headset er ventet å være klart for salg i starten av mai. Prisen ser ut til å havne på rett rundt 800 kroner. Les mer om hodesettet på www.roccat.org.

TEST:

Creative Sound Blaster Tactic3D Sigma - THX-hodetelefoner til spillerne