DONASJON: Representanter fra HP møtte Ukrainas førstedame i Washington D.C. Fra venstre: Meredith Singer i HP, Ukrainas ambassadør til USA, Oksana Markarova, Ukrainas førstedame, Olena Zelenska, Amy Burke i HP og leder for Global Business Coalition for Education, Justin Van Fleet. (Foto: HP)

Donerer datautstyr for 300 millioner til krigsrammede barn

HP donerer dataustyr til barn i Ukraina rammet av krig.

Ifølge ukrainske myndigheter har over 2.000 læringsinstitusjoner blitt truffet av bomber eller andre typer angrep siden krigen startet. Dette gjør at millioner av ukrainske barn nå må gjennomføre skolegangen andre steder – enten i Ukraina eller utenfor landets grenser. HP mener at digitale ferdigheter og tilganger er en menneskerett i dagens teknologiske verden. Selskapet donerer derfor nå datautstyr til en verdi av omkring 300 millioner norske kroner til ukrainske barn og unge. I tillegg til datautstyret vil HP også bidra med opplæring av undervisere og med læremateriell rettet mot ukrainske barn.

Forbedere seg på fremtiden

Olena Zelenska, som er ukrainas førstedame, sier Ukraina er veldig takknemlige for støtten fra HP.

– Deres innsats og bidrag vil hjelpe elever og studenter, både i og utenfor Ukraina, til å fortsette å lære og forberede seg på fremtiden – som alle andre ungdommer i verden, sier hun.

Enrique Lores, administrerende direktør i HP Inc, mener at det ukrainske folk har vist utrolig mot i møte med utenkelige omstendigheter.

– Vi er takknemlige for administrasjonen til førstedame Olena Zelenska og andre som ønsker å få slutt på denne krigen. HP fortsetter å mobilisere ressurser for å støtte Ukraina. Gjennom vårt partnerskap med Global Business Coalition for Education, vil vi bidra med datamaskiner til studenter og familier som har blitt drevet fra hjemmene og klasserommene sine. Hendelsene som foregår nå krever at vi alle tar grep for å støtte de som trenger det, mener han.