LETER: Stillingen som leder for HP Norge opphører 1. november 2022. Norgessjef Verner Hølleland vet ikke ennå hva han velger videre. (Foto: HP).

Trer av som sjef for HP Norge

Tirsdag 1. november er Verner Hølleland fortsatt ansatt i HP, men ikke som norgessjef.

Bakgrunnen er at HP omorganiserer til nordisk struktur. I stedet for at hvert enkelt land rapporterer innenfor en større gruppe i Nord-Europa skal nå Norge slås sammen med kollegene i Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia og Litauen til en klynge i Norden og Baltikum.

Leder av denne blir dagens sjef for HP Sverige, Stefan Bergdahl. Så da må sjefene for de andre landene finne seg nye stillinger i den globale HP-organisasjonen eller «søke nye utfordringer» i it-bransjen. Eller kanskje en helt annen.

– Denne artikkelen blir jo nesten en åpen søknad for deg, Verner Hølleland?

– Det som er sikkert er at rollen som norgessjef er borte fra 1. november, så får vi se om det finnes en rolle i selskapet som passer mine ambisjoner og mål. HP er et fantastisk selskap som jeg har jobbet for i ulike lederroller gjennom mer enn 20 år.

– De siste 7 årene som toppleder og jeg er stolt over å ha bidratt til solide resultater for HP og ikke minst setter jeg pris på de fantastiske kollegaene som jeg har jobbet med i mange år. Nå blir det spennende å se hva kommende utfordringer og muligheter byr på.