HTC ONE M9: Med hovedkamera på 20 megapiksler og front-kamera med Ultrapixel skal du kunne ta gode bilder både i lyse og mørke omgivelser (Pressefoto: HTC)

Ny selfie-telefon fra HTC

Etter tre års arbeid kan HTC endelig presentere den nye HTC One M9.

Publisert Sist oppdatert

Søndag ble HTC One M9, den nyeste modellen til HTC, offentliggjort under Mobile World Congress i Barcelona.

Ifølge HTC selv er M9 den mest elegante, kraftige og personlige smarttelefonen i HTCs historie. Den nye modellen er et resultatet av tre års arbeid, og bygger videre på designet fra forgjengerne HTC One M7 og HTC One M8.

HTC har fremhevet kanten rundt smarttelefonen slik at den møter den lett buede baksiden. Dette skal gjøre at telefonen ligger godt i hånden. Designet er fremstilt med en kant av blankpolert kobberfinish som glir over i baksidens børstede aluminium.

- HTC er kjent for å utfordre bransjen og overgå sluttbrukernes forventninger. Med nye HTC One M9 har vi kombinert eleganse og design med nettopp de funksjonene og teknologiene som gir smarttelefonen liv, og som gjør ditt liv til en integrert del av smarttelefon-opplevelsen. Dermed blir HTC One M9 noe mer enn bare en smarttelefon, den blir en forlengelse deg selv og ditt personlige uttrykk, sier adm. dir. for HTC Norden og UK, Peter Frølund, i en pressemelding.

Kamera 

Hovedkameraet består av 20 megapiksler, og linsen av safirglass skal sørge for at kameraet ikke får riper. For at videoene skal ta seg godt ut på større skjermer, tar kameraet opp video i 4K-oppløsning.

For de mer impulsive fotografene, som ofte bruker kameraet på framsiden, leveres HTC One M9 med et UltraPixel-kamera som skal fungere bedre i mørke omgivelser. 

Med dynamisk autoeksponering og piksler som fanger inn 300 prosent mer lys enn vanlige kameraer, kan du med HTC One M9 få skarpere, mer naturlige og balanserte selfies i alle typer belysning. Dette skriver HTC i pressemeldingen.

Farger

På Mobile World Congress i Barcelona presenterte HTC nye HTC One M9 i flere fargevarianter, blant annet en i sølv med en kant i blankpolert kobber og én variant i "gunmetal grey" med en blankpolert kant.

HTC One M9 vil finne plass i norske butikker fra 31. mars, og til en veiledende utsalgspris på 6.990 kroner inklusiv moms.