TEST: HTC Windows Phone 8S - Rimeligere Windows Phone

Enkel Windows Phone 8-telefon med spenstig design.

Publisert Sist oppdatert

HTC er et av selskapene som har lansert både en dyr og en rimelig Windows Phone 8-telefon. Den siste tiden har vi sett nærmere på HTC Windows Phone 8S, en middels avansert telefon som koster rundt 2 500 kroner.

Om ønskelig kan den nye HTC-telefonen være et fargerikt og litt spenstig alternativ. Vår testmodell var grå, med innslag av neongrønt, og med matchende menyer. For dem som synes det blir litt i meste laget er det også noen litt mindre skrikende fargekombinasjoner å velge i. Designen er avrundet bak, og telefonen ligger meget godt i hånda.

Liten og lett

HTC har valgt en skjerm på, etter dagens standard, relativt beskjedne fire tommer. Selve telefonen måler knappe 12 centimeter i høyden og omtrent 6,5 centimeter i bredden – omtrent på størrelse med iPhone 5. Vekten er på behagelige 113 gram.

Skjermen er mindre enn det vi har blitt vant med de siste par årene, men er stor nok til at du fint kan bruke apper eller surfe på nettet uten problemer. Vi hadde gjerne sett av oppløsningen var noe høyere, for 480x800 piksler gir noe lav punkttetthet. Bildet er ganske skarpt, men ikke på høyde det vi etter hvert har blitt vant med av gode skjermer på andre telefoner.

Mens de forskjellige toppmodellene med Windows Phone 8 er utstyrt med en tokjerneprosessor på 1,5 gigahertz, har HTC 8S fått en noe svakere variant av den samme prosessoren. Hele 500 megahertz lavere klokkehastighet har imidlertid ikke stor innvirkning på hvordan telefonen føles i bruk. Alt fra det å bla i menyer og surfe på nettet, til det å starte apper og spille, flyter meget bra.

Du har i utgangspunktet fire gigabyte lagringsplass til rådighet, men operativsystemet legger beslag på en god del. Det er støtte for minnekort, og velger du å gå for en HTC 8S anbefaler vi å legge noen hundrelapper i et minnekort i samme slengen.

Hva skjedde med kameraet?

Gitt at dette er en relativt rimelig telefon, overrasker det ikke at HTC har valgt et relativt enkelt kamera. Det er imidlertid en ting å velge litt lavere oppløsning, en annen ting er det å velge et kamera som tidvis er på grensen til elendig. Nesten uansett hvilken ISO-innstilling man velger, hvor gode lysforhold det er eller hvor «riktig» du gjør alt, vil du ende opp med bilder med mye støy og tidvis skjemmende fargeforvrenginger. Det er greit at dette er en rimelig telefon, men dette er for dårlig. Utover å ta dårlige bilder lar HTC 8S deg også filme i 720P-oppløsning, med helt greit resultat.

Et av «problemene» med Windows Phone-telefoner er at det som vises på skjermen er veldig likt fra gang til gang. Microsoft gir produsentene minimalt med muligheter for selv å tilpasse operativsystemet. I HTCs tilfelle har de matchet menyene med fargene på selve telefonen samt lagt til en enkel, men god bilderedigerings-app.

HTC har også lagt til «lydforbedringsfunksjonalitet» i form av Beats Audio. Løsningen består av en maskin- og programvare som skal gi et rikere og riktigere lydbilde. HTC 8S kan da også skilte med kraftig lyd. Om den er helt korrekt er en annen sak. Vi koblet til Ultimate Ears 18 Pro-øretelefonene våre, som er i stand til å levere et perfekt, nøytralt lydbilde. HTC 8S leverte mye lyd, men med alt for stor fokus på bass. Er du av typen som liker at ting drukner i kraftig bass, kan løsningen være noe for deg.

Konklusjon

HTC Windows Phone 8S er en liten, lett og ganske stilig Windows-telefon. Ytelsesmessig gjør den det skarpt, og telefonen føles kvikk og fin nær sagt uansett bruk. Vi skulle gjerne sett at det var litt mer lagringsplass, men det kan løses via minnekort.

Totalt sett er HTC Windows Phone 8S et rimelig og greit alternativ om du vil sjekke ut Windows Phone 8. Du må imidlertid ta til takke med slitsom lyd når du lytter til musikk, og et kamera som på ingen måte holder mål.