TEST: 

OPEN EAR: Med FreeClip går Huawei mot strømmen når det kommer til støykansellering. Dette er et produkt som er laget for at man skal få med seg lyden i omgivelsene. (Foto: Stine Marie Hagen)

Huawei går mot strømmen med FreeClip

Huawei FreeClip: Kult design, behagelige og god batteritid. 

Publisert Sist oppdatert

De kommer sirlig innpakket, og utseendemessig er de noe helt for seg selv. Likevel var jeg noe skeptisk da jeg stod med Huawei FreeClip i hånden. Ved første øyekast ser disse øreproppene alt annet enn komfortable ut. 

Men det er de!

Huawei FreeClip er laget i det Huawei selv kaller for et C-bridge design. Det er en buet bro, som tilpasser seg brukerens ører, som holder proppene på plass. Proppene veier kun noen få gram hver seg og sitter godt på øret. 

Huawei skal ha gått bredt ut i utviklingsfasen. Produktet er testet på en mengde ører – både store og små – for å finne den optimale passformen.

Nå har ikke været tillatt meg å teste FreeClip på en lengre løpetur, men de sitter som smurt under både lett styrketrening og hurtig gange. Måten selve proppene er utformet på gjør også at ørene får puste. 

Ved nærmere ettertanke føler jeg at det blir feil å kalle dette for propper, ettersom Huawei FreeClip har et åpent design og nettopp ikke sitter som to propper i øra. Designet gir både fordeler og ulemper.

Lyd og batteri

TØYELIGE: C-broen på FreeClips er tøyelig, og gjør at produktet sitter godt og behagelig på øret. (Foto: Stine Marie Hagen)

Med FreeClip går Huawei mot strømmen når det kommer til støykansellering. Dette er et produkt som er laget for at man skal få med seg lyden i omgivelsene. 

Huawei FreeClip er med andre ord ikke et selvsagt førstevalg under en humpete busstur eller for konsentrasjonarbeid i åpent landskap. Jeg har forsøkt begge deler, og måtte skru volumet ganske høyt for å få full utbytte av musikken. 

Jeg må innrømme at jeg føler litt på at lyden lekker ut i det åpne kontorlandskapet ettersom FreeClip ikke propper seg i øra. Lydlekkasje skal ifølge Huawei reduserer ved hjelp av et system med motsatte lydbølger som er innebygd i den akustiske kulen. Dette gjør at lyden overføres presist inn i øregangen, skriver de på sine sider. 

Ifølge Huawei skal et volum på 50 til 60 prosent gi god lyd og minimalt med lydlekkasje. 

For meg er dette likevel ikke de ultimate øretelefonene å benytte på jobb. På kveldstid derimot, er FreeClip helt fantastiske.

Ettersom FreeClip sitter så godt på øret og er komfortable å bruke, er de perfekte for å høre på beroligende musikk eller en lydbok før man sovner. Endelig har jeg funnet et produkt som lar meg ligge på siden og høre på musikk, uten at det detter ut eller gnager i øra.

I mindre støyende omgivelser er det ingen ting å utsette på lyden. For folk som klarer å gjøre to ting på en gang, eller rettere sagt – høre på to ting på en gang, er nok disse høretelefonene perfekte.  

Enkel i bruk, lenge

Huawei FreeClip er meget enkle i bruk. Du trenger bare å ta dem ut av etuiet, sette dem i øra og voila – de er i gang. Du trenger ikke å se en ekstra gang på dem heller, for å sette dem inn korrekt. Med FreeClip trenger du ikke ta hensyn til høre eller venstre. FreeClip kan også kobles til flere produkter samtidig.

 Ved å dobbeltklikke hvor som helst på produktet kan du spille musikk, sette på pause, ta telefonen eller avslutte en samtale. Ved å trippelklikke kommer du til neste spor. Enklere blir det ikke.

Ifølge Huawei har høretelefonene en brukstid på fem timer for telefonsamtaler og åtte timer for musikk. Ved 10 minutters hurtiglading har du tre timer med bruk til rådighet. Ved å bruke det skjellformede ladeetuiet lover Huawei at du har hele 36 timer til rådighet før du må frem med ladekabelen.

PENE: Både etuiet og proppene kommer i et lekkert design, og er nesten som et smykke i seg selv. FreeClips fåes i fargene sort og lilla. (Foto: Huawei)

Konklusjon

Huawei FreeClip har blitt en favoritt hos meg. Jeg savner støydemperfunksjonen, men skjønner at det ikke er formålet med akkurat disse.

FreeClip kommer i fargene sort og lilla, og er et lite smykke i seg selv. Måten proppene er utformet på gjør dem meget behagelige i bruk, og du slipper bakterier og ørevoks. Proppene tåler i tillegg svette og vann. Og de er overraskende gode å bruke til telefonsamtalen.

På nåværende tidspunkt har ikke Huawei oppgitt eksakt tidspunkt for når FreeClip kommer for salg i Norge, men de lover at det vil skje i nær fremtid. 

Prisen på 199 euro, og vil trolig tilsvare omtrent 2500 norske kroner.

NY VRI: Huawei FreeClip er laget i det Huawei selv kaller for et C-bridge design. Det er en buet bro, som tilpasser seg brukerens ører, som holder proppene på plass. Proppene veier kun noen få gram hver seg og sitter godt på øret. (Foto: Huawei)