TEST: Huawei GT Runner

RASK OG PEN: GT Runner er det beste av to verdener. (Foto: Huawei)
RASK OG PEN: GT Runner er det beste av to verdener. (Foto: Huawei)

God i de lange løp

GT-serien til Huawei har kanskje tidligere fokusert mest på å være en altomslukende smartklokke. Med GT Runner setter selskapet fokus på trening, og lykkes godt.

Publisert

Huawei har etter hvert opparbeidet seg en bred portefølje med vellykkede smart-klokker, og vi har blitt vante med en byggekvalitet og funksjoner som fungerer godt til tross for et noe lukket økosystem rundt operativsystemet HarmonyOS. Med GT Runner har selskapet, som du kanskje allerede har gjettet, lagt fokuset på trening og derunder spesielt løping.

Den er naturlig å sammenligne klokken med sin navnebror GT 3, og det er for så vidt mange likheter mellom de to. Størrelse, plassering av knapper og grensesnittet er nært identisk, men det er en del forskjeller som taler for at Runner trives best på trening.

Det mest tydelige er kanskje at rammen på klokken har fått en annerledes form, siden antennen til GPS ligger i rammen rundt klokken, istedenfor i selve urkassen. Dette gir faktisk en noe mer nøyaktig sporing når vi testet klokken mot sin navnebror, samt en Apple Watch. Huawei sier selv GPS-ytelsen øker med 135 prosent, et tall de får svare for. Utslagene var riktignok små, men det var likevel enkelt å se at den var mer nøyaktig.

Klokken oppleves også betydelig lettere, selv om forskjellen kun er på rundt fire gram på selve klokkehuset. Noe av den følelsen kommer fra den lettere klokkeremmen i silikon, som også gjør at klokken sitter litt tettere på håndleddet som igjen ga merkbart bedre resultater når vi leste av puls under trening.

Treningsprogrammet for løping er meget godt gjennomført, og klokken holder god oversikt over hviledager og fremgang i treningen ved å samle og sammenligne data. Dermed kan den også gi deg en pekepinn på hvordan du ligger an i treningen, samt gi deg en tallverdi på hvilket nivå du ligger på. Til rett under 3.000 kroner er det vanskelig å anbefale en annen klokke om du ønsker deg en god treningskamerat som i tillegg tar seg godt ut.