Test: Huawei Watch GT3

LUKSUS: GT3 ser bra ut på håndleddet, og glimrende batteritid gjør den til en god treningspartner. (Foto: Huawei)

Mer av det samme - heldigvis

Den beste kombinasjonen av treningsklokke, batteritid, pris og utseende vi noensinne har testet.

Watch-serien til Huawei har faktisk klart det kunststykket verken merker som Samsung eller Oneplus har klart, smartklokker som skiller seg ut fra andre produkter fra samme selskap og like gjerne kunne kommet fra en dedikert klokke-produsent.

Vi har testet 46mm-versjonen av GT3, men klokken kommer også i for noen et mer håndledds-vennlig 42mm. Utseendet bygger på tidligere watch-modeller med en roterende krone og funksjonsknapp på høyre side som eneste input-knapper.

Klokkehuset er vesentlig blankere enn tidligere modeller, og rammen rundt skjermen har blitt tynnere. Sammenlignet med klokken vi bruker daglig, Watch 3 Pro er GT3 betydelig tynnere og lettere uten at vi kan si at det har gått utover premium-følelsen eller batteritiden.

For batteritiden er rett og slett enestående. Vi kom nær de oppgitte 14 dagene uten å lade klokken, og da brukte vi den noen ganger i uken til løpeturer med GPS. På en ni timers sykkeltur holdt den enkelt helt inn og ble redningen mot de på turen som brukte Apple Watch.

Nytt med GT3 er en digital trener for løping. Her setter du opp en løpsplan over hvilken distanse du ønsker å løpe, samt hvilken tid du ønsker å løpe den på. Klokken setter opp en plan for deg, men tar også høyde for all annen aktivitet du gjør, om du velger å løpe på hviledager og lignende. I det hele tatt fungerer dette imponerende bra og kan gi en god pekepinn om man har et mål man ønsker å oppnå.

Med en pris på rundt 3.500 kroner er det faktisk vanskelig å slå GT3 når det gjelder utseende, batteritid og funksjoner. Det kan være uvant å bruke Huaweis app-gallery for oppdatering av applikasjonen, men for de fleste vil dette være en enkel oppgave. Appen er samtidig meget god og lett å anbefale.