ELEGANT: De nye GT-klokkene fra Huawei har fått et moteriktig preg. (Foto: produsent)

Ny og forbedret. Her får du mye for penga!

Test: Huawei Watch GT 4 gir oss noe hodebry, men er likevel imponerende med tanke på funksjoner og batteritid.

Publisert Sist oppdatert

Huawei har kommet med sin fjerde generasjon av smartklokkene i GT-serien. Disse er betydelig mer fashion-orienterte enn tidligere modeller. 

 Klokkene kommer i to størrelser; 41 mm eller 46 mm, med muligheter til å tilpasse utseende ved å kjøpe til forskjellige reimer. Vi har testet en klokke i 41 mm, med en lærreim i hvitt og gull. 

Ny og spennende

Ut av boksen får vi selve klokken, en lader og et par bruksanvisninger. 

I Huawei Watch GT 4 får du alt du trenger: Her er pulsmåler, akselerometer, barometer, kroppstemperatur-måler og GPS. For å nevne noe.

I denne modellen har Huawei forbedret både stress- og søvn-målinger, og Watch GT 4 inkluderer enda flere idretter som klokken nå kan måle og loggføre.

Klokken har en 1,43" AMOLED-touchskjerm med Always on Display-funksjon som gir fine farger og god lysstyrke. 

Likevel vil jeg si at det er batteriet som gjør at denne klokken skinner. Ved godt bruk har jeg klokken i fem til seks dager uten å måtte lade. Med noe mindre bruk, kan jeg gå enda lenger. Hvis vi sammenligner med andre klokker, som Apple Watch og Samsung Galaxy - som kun varer høyst et par dager, er batteritiden i watch GT 4 imponerende. 

Hvordan er klokken i bruk?

Watch GT 4 bruker Huawei sitt eget harmony OS 4.0, et system som er relativt enkelt å bruke. Ettersom Huawei er svartelistet av US dukker det likevel opp noen problemer. Du er for eksempel nødt til å laste ned Huaweis egen versjon av Play Store for å få tilgang til viktige apper, som Spotify og YouTube, til klokken. 

Watch GT 4 kan brukes med både Android og IoS, og det er bra. Man kan ta telefoner og ringe med klokken, men den støtter ikke LTE. Derfor får du ikke gjort dette uten å ha en smarttelefon tilgjengelig.  

Sammendrag

Her har vi en veldig bra klokke - med få til ingen problemer. Klokken har kanskje ikke de aller beste funksjonene hvis vi sammenligner med en del andre klokker på markedet, men med prisen tatt i betraktning, får du mye for pengene. Ikke minst med tanke på batteritiden. Watch GT 4 er rett og slett en god og solid klokke.