NEDBEMANNER: Er det koronakrisen eller sky-prioriteringer som gjør at tusenvis av IBM-ansatte i USA nå må se seg om etter nye muligheter? (Foto: Mikita Yo/ Unsplash)

IBM bekrefter nedbemanning i USA

Skal være snakk om flere tusen personer.

Publisert Sist oppdatert

IBM bekrefter at de vil si opp flere av sine ansatte, men de vil ikke si hvor mange det gjelder, eller hvilke avdelinger som blir påvirket. Det skriver Bloomberg.

Ifølge det amerikanske nyhetsbyrået skal det dreie seg om flere tusen personer fordelt på minst fem forskjellige stater i USA. 

Saken er også omtalt i Techrunch. Ifølge deres kilder skal IMB prioritere ressurser som kan jobbe med skyen, og personene som sies opp skal enten mangle ferdighetene som skal til, eller ikke ha mulighet til å tilegne seg den nødvendige kunnskapen på området. 

Benedicte Borchgrevink, kommunikasjonsansvarlig i IBM Norge, vil ikke uttale seg om situasjonen i USA. 

 Hun kan derimot fortelle at koronasituasjonen har vært prøvende, men lærerik for IBM Norge – som er vant til å jobbe med digital samhandling:

– 97 prosent av våre ansatte var rigget til med hjemmekontor den 13. mars, og vi har jobbet tett med hverandre og med kundene våre gjennom hele perioden, sier Borchgrevink.