IBM Z STORMASKINER: Nordea overfører nå driften av sine stormaskiner til IBM. Med på lasset følger 120 ansatte, først og fremst fra Sverige og Danmark. (Foto: IBM pressefoto/Connie Zhou)

Milliardavtale til IBM

Nordea outsourcer hele sin stormaskinvirksomhet til IBM. Avtalen er verd drøye 4,6 milliarder kroner. Omlag 120 Nordea-ansatte overføres til IBM.

Publisert Sist oppdatert

IBM åpner det nye året friskt. Selskapet har nylig kunngjort at de overtar Nordeas stormaskininfrastruktur for videre drift. Dette er IBM Z-systemer som brukes i Nordeas drift i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen, opplyser IBM til våre kolleger i Computerworld Danmark.

Denne nye avtalen er en videreføring av et samarbeid som opprinnelig begynte i 2003, men partene opplyser ikke hvor lang tidshorisont denne nye avtalen har.

Overfører 120 ansatte

Som en del av den nye avtalen skal 120 Nordea-ansatte overføres til IBMs serviceorganisasjon. Ifølge Computerworld Danmark dreier dette seg om personell som i hovedsak jobber i Nordea Sverige og Danmark i dag.

«Kontrakten om managed services mellom Nordea og IBM bygger på et aktivt forhold mellom selskapene. Den er forskjellig fra tidligere stormaskinavtaler ved sin unike mulighet til å skrive opp SLA-en (Service Level Agreement) basert på førstehåndserfaringen med å kjøre Nordeas stormaskiner», skriver partene i pressemeldingen.

I IBMs pressemelding er kontrakten oppgitt til å være verd 540 millioner dollar, noe som tilsvarer cirka 4.615.970.000 norske kroner etter dagens kurs.